Site icon Loveyou

Μία σαλάτα με ρεβίθια και κριθαράκι

σαλάτα με ρεβίθια και κριθαράκι

Σε αυτή τη σαλάτα με ρεβίθια και κριθαράκι τα ντοματάκια προσφέρουν δροσιά και γεύση, ενώ την κάνουν ακόμα πιο λαχταριστή για τα παιδιά. 

Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 40’ για τα ρεβίθια και 15’ για το κριθαράκι

Υλικά (για 4-6 άτομα)

Για το ντρέσινγκ

Οδηγίες

  1. Βράσε το κριθαράκι στο ζωμό. Μην το αφήσεις να «μαλακώσει» πολύ (7-8 λεπτά είναι αρκετά).
  2. Στράγγισε το κριθαράκι, πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει, ανακάτεψε καλά και άφησέ το να κρυώσει.
  3. Βράσε τα ρεβίθια σε αλατόνερο και στράγγισέ τα.
  4. Ρίξε σε μία μεγάλη σαλατιέρα τα ρεβίθια, το κριθαράκι και πρόσθεσε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση.
  5. Ανακάτεψε καλά.
  6. Ετοίμασε το ντρέσινγκ ρίχνοντας όλα τα υλικά στο μούλτι και ανακατεύοντας καλά.
  7. Περίχυσε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακάτεψε καλά.

tip

Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις στη σαλάτα σου τριμμένη φέτα. Ο Γιάννης Λουκάκος παντρεύει τα ρεβίθια με το κολοκύθι και τη ντομάτα σε μία διαφορετική ρεβιθάδα. Δες τη συνταγή εδώ..

 

 

 

 

Exit mobile version