Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’ για τις φακές και 10’ για τις καραβίδες
Υλικά (για 4 άτομα)
- 2 φλιτζάνια φακές βρασμένες σε αλατόνερο και στραγγισμένες. (Ιδανικά, βράσε τις φακές για 5 λεπτά και πέτα το νερό τους. Συνέχισε το βράσιμο προσθέτοντας στην κατσαρόλα, καινούριο ζεστό νερό.)
- 8 μεγάλες καραβίδες βραστές ή ψητές
Για το ντρέσινγκ
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
- 6 φλιτζάνια ρόκα
Οδηγίες
- Βάλε τις ψητές καραβίδες ακτινωτά σε μια μεγάλη πιατέλα και τοποθέτησε στο κέντρο τις βραστές φακές.
- Ανακάτεψε στο μούλτι τα υλικά του ντρέσινγκ και περίχυσε τις καραβίδες και τις φακές.
Πώς θα ψήσεις τις καραβίδες
Πλύνε τις καραβίδες, στράγγισέ τες καλά και αλάτισέ τες. Χώρισέ τες κατά μήκος στη μέση κόβοντας τες με κοφτερό μαχαίρι κι αφαίρεσε με προσοχή το εντεράκι από το κέντρο της ουράς. Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε λιωμένο βούτυρο, τριμμένο σκόρδο, πιπέρι και λίγο αλάτι. ‘Αλειψε τις καραβίδες στην επιφάνεια με το αρωματισμένο βούτυρο. Βάλε τις καραβίδες να ψηθούν στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Ψήσε τις για 5′ περίπου.
tips
- Το αποτέλεσμα είναι εξίσου γευστικό αν βάλεις κάτω από τις καραβίδες και τις φακές φρέσκια πράσινη σαλάτα (ρόκα, σπανάκι, μαρούλι, σαλάτα).
- Ιδιαίτερη γεύση στη σαλάτα προσθέτει το καβουρδισμένο σουσάμι.