Το διαφορετικό στη συνταγή του Γιάννη Λουκάκου είναι ότι δε χρησιμοποιεί καθόλου ψωμί ή φρυγανιά.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά
150 γραμ. λευκός ταραμάς
75 γραμ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
95 γραμ. κρεμμύδι σοφρίτο
500 ml. ηλιέλαιο
65 ml. ελαιόλαδο
100 ml. νερό, κρύο
20 ml. λεμόνι, χυμός
Οδηγίες
Σε μια κανάτα ρίχνεις το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.
Σε ένα μπλέντερ ή πολυμηχάνημα ρίχνεις τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό και τα αλέθεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συνεχίζεις να αλέθεις και προσθέτεις στο μείγμα τα δύο είδη του λαδιού πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα-σταγόνα, και όταν αρχίσει να πήζει, σε συνεχή ροή.
Διορθώνεις τη υφή του ταραμά με το κρύο νερό, αν χρειάζεται, και το διατηρείς στο ψυγείο.