Η ταραμοσαλάτα της Αργυρώς

mparmparigou-taramosalata

Για να πετύχει τέλεια η ταραμοσαλάτα πρέπει να προσθέτεις το ελαιόλαδο με ροή κλωστής. Έτσι, θα γίνει απαλή και δε θα κόψει.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Υλικά
400 γραμμ. μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί

3 γεμάτες κ.σ. ταραμά λευκό

χυμό από 2 λεμόνια

1/2 κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας άνηθο

500 ml ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

Οδηγίες

Μουλιάζεις το ψωμί σε νερό, αφού το στραγγίξεις καλά το βάζεις στο μπλέντερ.

Προσθέτεις τον ταραμά, το κρεμμύδι και τον άνηθο.

Χτυπάς τα υλικά μέχρι να πολτοποιηθούν.

Προσθέτεις το χυμό λεμονιού και χτυπάς ξανά τα υλικά για να ομογενοποιηθούν.

Σταγόνα – σταγόνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνεις το ελαιόλαδο.

Όσο πιο πολύ χτυπάς τα υλικά τόσο πιο απαλή γίνεται η ταραμοσαλάτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...