Κολοκυθόσουπα τέλεια και για δίαιτα!
Η κολοκυθόσουπα αυτή είναι ιδανική είτε θες κάτι γλυκό είτε κάτι αλμυρό. Φτιάχνεται με γάλα καρύδας, που της χαρίζει πλούσια υφή, αλλά περιέχει πολύ λιγότερες θερμίδες και λιπαρά σε σύγκριση με την κρέμα γάλακτος με αποτέλεσμα να μπορείς να την απολαύσεις χωρίς ενοχές.
Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:40 λεπτά
Υλικά για 6 μερίδες
– 2κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
– 1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα εβαπορέ
– 1 μεσαίο κρεμμύδι, σε μικρά κυβάκια
– 750γρ. κολοκύθα ξεφλουδισμένη, κομμένη σε κύβους 2,5εκ.
– 2 μεσαία καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα
– 1 πατάτα κομμένη σε κύβους 2,5εκ.
– 4 φλ. ζωμός λαχανικών ή νερό
– 1 φλ. γάλα καρύδας
– Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες :
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το λάδι σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και μια πρέζα αλάτι κι ανακάτεψε ώσπου να γίνουν διαφανή για περίπου 3-5’.
- Ρίξε μέσα την κολοκύθα, τα καρότα, την πατάτα και τον ζωμό, άφησε το μείγμα να βράσει και μετά χαμήλωσε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσει για 25-30’, ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (να μπορείς να τα τρυπήσεις εύκολα με ένα πιρούνι). Τράβηξε από τη φωτιά και πρόσθεσε το γάλα καρύδας.
- Πολτοποίησε τη σούπα στο μπλέντερ σε δόσεις ώστε να μην υπερχειλίσει και ρίξε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.
- Γαρνίρισε με ένα κλωναράκι θυμάρι ή ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια ιδέα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο καλής ποιότητας.
Θερμίδες ανά μερίδα: 219