Αρνάκι πικάντικο μόνο με 310 θερμίδες



arnaki-pikantiko-310-thermides
Καλό κομμάτι για το αρνάκι πικάντικο είναι το μπούτι, αφού του αφαιρέσεις κάθε ορατό λίπος.  Τα μπαχαρικά είναι το μυστικό αυτής της συνταγής.
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Χρόνος μαγειρέματος: 90′

 Υλικά (για 4 μερίδες)

700 γραμ. αρνάκι κομμένο σε κομμάτια (άπαχο κομμάτι)
400 γραμ. ντομάτες κομμένες σε κομμάτια ή ντοματάκια
1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά τσίλι
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο στο μπλέντερ
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο (σε σκόνη)
1 κουταλιά της σούπας γκαράμ μασάλα (ινδικό μείγμα μπαχαρικών)
11/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο
2 κουταλιές στης σούπας ελαιόλαδο
450ml νερό 

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνεις το λάδι και τσιγάρισε ελαφρά το σκόρδο, το κρεμμύδι και το τζίντζερ.
Πρόσθεσε το κύμινο και το κόλιανδρο (σε σκόνη) και ανακατεύεις. Αν δεις ότι κολλάνε, πρόσθεσε λίγο νεράκι.
Βάλε στο τηγάνι το αρνάκι και τα ντοματάκια και ρίξε νερό μέχρι να καλυφθούν.
Σκέπασε το φαγητό και άστο να βράσει για μία ώρα περίπου.
Όταν πια έχει μαλακώσει καλά απόσυρε το φαγητό από τη φωτιά και βάλ’ το σε ένα πυρέξ.
Πασπάλισε το με το γκαράμ μασάλα και βαλ’ το σε προθερμασμένο φούρνο στοςυ 180ο βαθμούς να ψηθεί για άλλα 20 λεπτά με μισή ώρα.
Σέρβιρε το αρνάκι πικάντικο με τον φρέσκο κόλιανδρο. 

Κάθε μερίδα έχει 310 θερμίδες.

Tip
Το αρνάκι πικάντικο ταιριάζει τέλεια με φασολάκια ή ρύζι μπασμάτι.


Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο