Top 4 cocktails με Ρούμι



rum-cocktails

Το Ρούμι είναι ένα από τα αγαπημένα ποτά για κοκτέιλ.

Τα κοκτέιλ με ρούμι είναι τα πιο δημοφιλή, και τα έχουν απολαύσει οι πότες για δεκαετίες χωρίς να το αλλάζουν με τίποτα. Πολλές φορές χρησίμευσε ως πηγή έμπνευσης για μια σειρά άλλων κοκτέιλ, οπότε μαθαίνοντας αυτά θα έχετε μια καλή βάση για να ξεκινήσετε την δημιουργία κοκτέιλ με ρούμι.

 

Daiquiri

Κλασικό Rum Daiquiri κοκτέιλ - Ευγένεια Φωτογραφία: Shannon Graham
Ξεχάστε το μπλέντερ και όλα τα εμφιαλωμένα μείγματα, το καλύτερο Daiquiri γίνεται από το μηδέν και είναι απίστευτα εύκολο .  φωτογραφίες: Shannon Graham

Το Daiquiri είναι το πρώτο κοκτέιλ με ρούμι που όλοι πρέπει να μάθουν πώς να κάνουν, Χρησιμοποιώντας τρία απλά συστατικά: ρούμι, χυμό λάιμ , και απλό σιρόπι .

ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ
  • 40 ml λευκό ξηρό ρούμι
  • 20 ml χυμό lime
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • θρυματισμένο πάγο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ
  1. Ρίχνουμε το ρούμι , τον χυμό λάιμ και σιρόπι ζάχαρης σε ένα σέικερ με παγάκια.
  2. Ανακινήστε καλά .
  3. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ .

Ιστορία του Daiquiri :

Το Daiquiri πιστεύεται ότι αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1800 στην Κούβα και πήρε το όνομά του από το χωρίο Daiquiri κοντά στο Santiago, της Cuba. Δημιουργήθηκε ως φάρμακο, ή θεραπεία ή τυχαία σε ένα » Δεν υπάρχει ουίσκι ή τζιν εδώ γύρω δεν έχουμε χρόνο για τον γιατρό , ας πιούμε το τοπικό ρούμι »  Όπως συμβαίνει συχνά στα κοκτέιλ, δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα πια είναι η αλήθεια και είναι πιθανό ότι και οι δύο παραδόσεις να έχουν κάποιο στοιχείο της αλήθειας σε αυτές.

Πιθανώς ο πιο διάσημος εραστής του Daiquiri ήταν ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ , που συμβαίνει επίσης να υπάρχει μια παραλλαγή που εύστοχα ονομάστηκε Hemingway Daiquiri όπου προσθέτουμε γκρέιπφρουτ και μαρασκίνο στο μείγμα.

Για μια πολύ εμπεριστατωμένη ιστορία του Daiquiri, διαβάστε το βιβλίο του Wayne Curtis »,και ένα μπουκάλι ρούμι.

 

Mojito

Mojito Κοκτέιλ - Lauri Patterson / Βέττα / Getty Images

Όταν το Daiquiri έχει τελειοποιηθεί, είναι καιρός να δοκιμάσετε το Mojito.

Αυτό είναι ένα άλλο εύκολο ποτό που απαιτεί μόνο μερικά συστατικά: ρούμι, δυόσμο, λάιμ, ζάχαρη, σόδα . Αν ψάχνετε για ένα δροσιστικό κοκτέιλ , αυτό είναι το ένα που μπορεί να αγγίξει την άποψη της φρεσκάδας.

Το Mojito έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ . Είναι ένα απλό και ευχάριστο ποτό που θα πρέπει να μπει στη λίστα των κοκτέιλ που πρέπει να δοκιμάσετε .

Όπως και με πολλά από τα καλύτερα κοκτέιλ , το Mojito είναι εύκολο να γίνει.

Απαιτεί μόνο μια χούφτα των συστατικών, τα περισσότερα από τα οποία είναι φρέσκα και μπορεί ακόμη και να είναι στην κουζίνα σας.

Το Mojito είναι το ποτό που τέλεια φτιάχνουν και οι αρχάριοι, ακόμη και  εκείνοι που δεν έχουν ένα πλήρως εξοπλισμένο μπαρ .

Ρούμι, δυόσμος και λάιμ είναι τα βασικά στοιχεία για το Mojito. Το λάιμ και ο δυόσμος πρέπει να είναι φρέσκα και το ρούμι θα πρέπει να είναι το αγαπημένο σας  ελαφρύ ρούμι.

Ένα muddler και ένα κουτάλι ανάδευσης είναι τα μόνα εργαλεία που απαιτούνται και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε ένα από τα πιο φρέσκα κοκτέιλ μπορεί να φανταστεί κανείς.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ
    • 50ml ελαφρύ ρούμι
    • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
    • 6-8 φρέσκα φύλλα δυόσμου
    • σόδα
    • 1 λάιμ κομμένο στα δύο
    • Δυόσμο κλαδάκι για το γαρνίρισμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ
  1. Τοποθετήστε τη ζάχαρη, τα φύλλα δυόσμου ή μέντας και λίγη σόδα σε ένα ψηλό ποτήρι .
  2. Με το γουδί πιέστε τα συστατικά μέχρι  να διαλυθεί η ζάχαρη και να απελευθερώσει το άρωμα της μέντας.
  3. Πιέστε το χυμό από τα δύο μισά του λάιμ στο ποτήρι, ρίχνοντας τα μέσα στο ποτήρι.
  4. Προσθέστε το ρούμι.
  5. Ανακατέψτε καλά .
  6. Γεμίστε το ποτήρι με παγάκια .
  7. Στην Κορυφή προσθέστε σόδα.
  8. Γαρνίρετε με ένα φυλλαράκι μέντας.

 

 Hurricane

Το Cocktail Αγαπημένη Tropical τυφώνα - Tarick Foteh / Stockbyte / Getty Images
Το τροπικό κοκτέιλ Hurricane ή τυφώνας όπως ονομάζεται στα ελληνικά είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα τροπικά κοκτέιλ. 

Ο τυφώνας είναι ένα από αυτά τα εικονικά τροπικά κοκτέιλ που θα πρέπει να γνωρίζετε και δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Είναι ένα διασκεδαστικό ποτό με ρούμι γεμάτο με χυμούς φρούτων και είναι πραγματικά αρκετά εύκολο να γίνει.

Ο τυφώνας έγινε δημοφιλής στο μπαρ Pat O’Briens το 1940 Νέα Ορλεάνη. Η ιστορία πίσω από το ποτό λέει ότι έκανε το ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια της Έκθεσης του 1939 στον κόσμο στην πόλη της Νέας Υόρκης και ονομάστηκε έτσι μετά από το ποτήρι σε σχήμα τυφώνα όπου πρώτο σερβιρίστηκε (ακόμη γνωστό ως ποτήρι τυφώνας).

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ
    • 2 ουγκιά ελαφρύ ρούμι
    • 2 ουγκιά σκούρα ρούμι
    • 2 ουγκιές χυμό φρούτων του πάθους * (πληροφορίες παρακάτω)
    • 1 ουγκιά χυμό πορτοκαλιού
    • Χυμό μισού λάιμ
    • 1 κουταλιά της σούπας απλό σιρόπι
    • 1 κουταλιά της σούπας γρεναδίνη
    • Πορτοκαλί φέτα και κεράσι για το γαρνίρισμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ
  1. Συμπιέστε το χυμό από μισό λάιμ σε κοκτέιλ σέικερ πάνω σε πάγο.
  2. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο σέικερ.
  3. Ανακινήστε καλά .
  4. Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι τυφώνα .
  5. Γαρνίρετε με ένα κερασάκι και μια φέτα πορτοκάλι.

Piña Colada

Pina Colada Κοκτέιλ - ivanmateev / E + / Getty Images
Ξεχάστε το μπλέντερ, το μόνο που χρειάζεστε για μια Pina Colada είναι ένα κοκτέιλ σέικερ.

Αυτό το τροπικό ποτό περιλαμβάνει ελαφρύ ρούμι,  χυμό ανανά, κρέμα καρύδας και κρέμα γάλακτος.

Συστατικά Pina Colada

  • 60 ml ρούμι
  • 80 ml χυμό ανανά
  • 40 ml κρέμα ή γάλα καρύδας
  • 1 κερασάκι Maraschino (για γαρνίρισμα)
  • 1 φέτα ανανά (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση Συνταγής χτυπημένη στο shaker:

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από αυτά που θα γαρνίρουμε το ποτήρι μας, στο shaker με λίγο πάγο και τα χτυπάμε.
Γεμίζουμε ένα ψιλό ποτήρι για Long Drinks με πάγο και προσθέτουμε το μίγμα μας (αφού προηγουμένως το σουρώσουμε).
Στο χείλος του ποτηριού τοποθετούμε τη φέτα ανανά και καρφώνουμε πάνω του το maraschino με μία οδοντογλυφίδα.
Σερβίρουμε με καλαμάκι.

Εκτέλεση συνταγής για frozen Pina Colada:

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από αυτά που θα γαρνίρουμε το ποτήρι μας, στο μίξερ με  πάγο και τα χτυπάμε μέχρι να πάρει το μείγμα μας την υφή της γρανίτας.
Μόλις το μείγμα μας πάρει την υφή της γρανίτας το βάζουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι Cocktail.
Στο χείλος του ποτηριού τοποθετούμε τη φέτα ανανά και καρφώνουμε πάνω του το maraschino με μία οδοντογλυφίδα.
Σερβίρουμε με καλαμάκι.

 

 




Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο