Μια τέλεια σαλάτα με πλιγούρι και λαχανικά

pligouri kai laxanika

Αυτή τη σαλάτα με πλιγούρι και λαχανικά είναι ιδανική για όλες τις εποχές. Εμείς προτείνουμε πιπεριές και πράσινο κολοκύθι, αλλά εσύ μπορείς να σοτάρεις και να προσθέσεις τα λαχανικά της αρεσκείας σου.

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά

Υλικά (για 4 μερίδες)

400 γρ. πλιγούρι βρασμένο
100 γρ. κολοκύθι πράσινο, σοτέ
150 γρ. κίτρινες πιπεριές ψητές
150 γρ. κόκκινες πιπεριές ψητές
150 γρ. πράσινες πιπεριές ψητές
170 γρ. ντομάτα ψητή
50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
10 γρ. μαϊντανό
15 γρ. δυόσμο
50 γρ. ελαιόλαδο

Για να ετοιμάσεις το βραστό πλιγούρι χρειάζεσαι:

150 γρ. πλιγούρι
250 γρ. ζωμό κοτόπουλο (ή νερό)
25 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Οδηγίες

Ζεσταίνεις μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτεις το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το πλιγούρι με το κρεμμύδι. Σοτάρεις για ένα λεπτό και ρίχνεις το ζωμό (ή το νερό).

Αλατίζεις και περιμένεις να πάρει βράση.

Χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις και αφήνεις σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαγειρευτεί το πλιγούρι.

Αφού σβήσεις τη φωτιά, άσε λίγο το πλιγούρι στην κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει λίγο και μετά άπλωσέ το σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ώστε να κρυώσει εντελώς.

Για το κολοκύθι σοτέ χρειάζεσαι:

150 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
20 γρ. ελαιόλαδο

Οδηγίες

Ζεσταίνεις ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κολοκύθια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά εξακολουθούν να είναι λίγο τραγανά.

Οδηγίες για τη σαλάτα

Για να ετοιμάσεις τη σαλάτα ανακατεύεις το πλιγούρι με το κολοκύθι και μετά προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...