Σαλάτα με ψητά μανιτάρια


Σαλάτα με ψητά μανιτάρια
Αυτή η πράσινη σαλάτα με τα ψητά μανιτάρια του Βαγγέλη Δρίσκα συνοδεύει άψογα τα ψητά σας, αλλά και πιάτα ζυμαρικών. Είναι απλή, αλλά με απίθανη γεύση και άρωμα!Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:15 λεπτά

Υλικά (για 4 άτομα):

500 γραμ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
500 γραμ. μανιτάρια πλεβρότους
2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουτ. του γλυκού εστραγκόν
1 κουτ. του γλυκού τριμμένο δεντρολίβανο
½ ματσάκι μαϊντανός
1 πράσινη σαλάτα
ελαιόλαδο
αλάτι

Οδηγίες:

  • Καθαρίζετε τα στρογγυλά μανιτάρια με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας και τα κόβετε σε τέταρτα ενώ τα πλεβρότους σε λωρίδες και τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί.
  • Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και τον ανακατεύετε με ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το εστραγκόν και το δεντρολίβανο.
    Αλατίζετε και περιχύνετε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια.
  • Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου.
  • Κόβετε τη σαλάτα σε μικρότερα κομμάτια, ανακατεύετε με ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 2 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο και λίγο αλάτι.
  • Σερβίρετε επάνω στη πράσινη σαλάτα τα ψημένα μανιτάρια και περιχύνετε με τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί

Προαιρετικά: Προσθέστε λίγη πικάντικη γεύση με μια κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα!
Δες κι άλλες συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα στο www.driskas.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...