Πατατοσαλάτα με αντζούγιες από τον Γιάννη Λουκάκο




Πατατοσαλάτα με αντζούγιες από τον
Η πατατοσαλάτα αυτή θα ξαφνιάσει ευχάριστα τον ουρανίσκο σας κυρίως εξαιτίας της γεύσης που δίνουν οι αντζούγιες. Μπορεί να αποτελέσει και το κυρίως γεύμα σας, ειδικά στο δείπνο.
Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:35 λεπτά

Υλικά (για 4 μερίδες):
1,3 κιλά πατάτες γαλλικές
250 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
90 γρ. χυμός λεμόνι
5 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος
5 γρ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
100 γρ. αντζούγιες
2 γρ. λεμόνι ξύσμα
αλάτι
πιπέριΟδηγίες:

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τις πατάτες και τοποθετούμε στην φωτιά.
  • Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να τις παραβράσουμε και λιώσουν.
  • Σουρώνουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το χυμό λεμόνι, τις αντζούγιες κομμένες, το μάραθο και το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Κόβουμε τις πατάτες στη μέση ή στα τέσσερα και τις βάζουμε σε μία σαλατιέρα. Περιχύνουμε με το μείγμα που έχουμε στο μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

Πηγή: www.yiannislucacos.gr


Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο