Πατατοσαλάτα με αντζούγιες από τον Γιάννη Λουκάκο


Πατατοσαλάτα με αντζούγιες από τον
Η πατατοσαλάτα αυτή θα ξαφνιάσει ευχάριστα τον ουρανίσκο σας κυρίως εξαιτίας της γεύσης που δίνουν οι αντζούγιες. Μπορεί να αποτελέσει και το κυρίως γεύμα σας, ειδικά στο δείπνο.
Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:35 λεπτά

Υλικά (για 4 μερίδες):
1,3 κιλά πατάτες γαλλικές
250 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
90 γρ. χυμός λεμόνι
5 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος
5 γρ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
100 γρ. αντζούγιες
2 γρ. λεμόνι ξύσμα
αλάτι
πιπέριΟδηγίες:

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τις πατάτες και τοποθετούμε στην φωτιά.
  • Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να τις παραβράσουμε και λιώσουν.
  • Σουρώνουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το χυμό λεμόνι, τις αντζούγιες κομμένες, το μάραθο και το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Κόβουμε τις πατάτες στη μέση ή στα τέσσερα και τις βάζουμε σε μία σαλατιέρα. Περιχύνουμε με το μείγμα που έχουμε στο μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

Πηγή: www.yiannislucacos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...