Μεξικάνικη σαλάτα ρυζιού

Μεξικάνικη σαλάτα ρυζιούΜεξικάνικη σαλάτα ρυζιού με υπέροχο ντρέσινγκ εσπεριδοειδών! Είναι πανεύκολη, γίνεται γρήγορα και δίνει άλλη διάσταση σε ένα απλό ρύζι!

 

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 25’

Υλικά (για 4 άτομα)

100 γρ. μπασμάτι

100 γραμ. άγριο ρύζι

400 γρ. μαύρα φασόλια κονσέρβας, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

420 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας σε σάλτσα τσίλι

410 γρ. ολόκληρα baby καλαμπόκια, στραγγισμένα και κομμένα στη μέση

1 μεγάλο καρότο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα

200 γρ. ψητές κόκκινες πιπεριές σε άλμη, στραγγισμένες, ξεπλυμένες και χοντροκομμένες

Χυμός 2 μεγάλων λάιμ, συν φέτες λάιμ για σερβίρισμα

1 κόκκινο τσίλι, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μείγμα μεξικάνικων μπαχαρικών

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μεγάλη χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο

 Οδηγίες

  1. Βράσε τα ρύζια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισε, άφησε να κρυώσουν κάτω από τρεχούμενο νερό και μετάφερε σε ένα πλατύ μπολ σαλάτας.
  2. Ρίξε στο ίδιο μπολ τα μαύρα φασόλια, τα κόκκινα φασόλια με τη σάλτσα τους, τα καλαμπόκια, το καρότο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές.
  3. Ανάμειξε σε ένα σέικερ τον χυμό λάιμ, το κόκκινο τσίλι και το μείγμα μπαχαρικών και ανακίνησε καλά.
  4. Ρίξε το μείγμα πάνω στο ρύζι, πρόσθεσε το κόλιανδρο, ανακάτεψε καλά και σέρβιρε με φέτες λάιμ.

 Και μία παραλλαγή

Σε αυτή τη σαλάτα ταιριάζουν πάρα πολύ τα θαλασσινά. Μπορείς λοιπόν να προσθέσεις μύδια, γαρίδες, καλαμάρια σε ροδέλες και ότι άλλο σου αρέσει. Για να μην “σκεπάσουν” τοις άλλες γεύσεις τα θαλασσινά που θα προσθέσεις καλύτερα θα ήταν να μην ξεπερνούν συνολικά τα 400 γραμμάρια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...