Γιάννης Λουκάκος: τέλεια πράσινη σαλάτα με ρόδι



prasini-salata-me-rodi
Αυτή η πράσινη σαλάτα είναι τέλεια για κάθε εορταστικό τραπέζι, αλλά και για κάθε περίσταση που θες να εντυπωσιάσεις.

Χρόνος προετοιμασίας : 30 λεπτά

 Υλικά (για 4 μερίδες)

για τη βινεγκρέτ ρόδι

5 γρ. μουστάρδα ντιζόν

200 γρ. χυμό ρόδι

20 γρ. γρεναδίνη

20 γρ. ξίδι λευκού κρασιού

180 γρ. ηλιέλαιο

180 γρ. ελαιόλαδο

για τη σαλάτα

600 γρ. ανάμεικτα σαλατικά

200 γρ. πράσινο μήλο, κομμένο ζουλιέν

100 γρ. ρόδι, σπόρους

15 γρ. τραγανό προσούτο

40 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και σπασμένα σε χοντρά κομμάτια

6 γρ. εστραγκόν, φύλλο

400 γρ. βινεγκρέτ ρόδι

αλάτι

Οδηγίες

Για τη βινεγκρέτ ρόδι

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/2 της ποσότητας.

Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα, το συμπυκνωμένο χυμό ρόδι, τη γρεναδίνη, το ξίδι, και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.

Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα σαλατικά με το πράσινο μήλο, τα φουντούκια, το ρόδι και το εστραγκόν.

Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε, ρίχνοντας το τραγανό προσούτο από πάνω.

Μάθε περισσότερα για το νέο βιβλίο του Γιάννη Λουκάκου εδώ…

 


Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο