Taquitos με κοτόπουλο και μαύρα φασόλια


Taquitos με κοτόπουλο και μαύρα φασόλια
Τα taquitos με κοτόπουλο είναι μία επιλογή που θα λατρέψεις αν σου αρέσει το μεξικάνικο φαγητό.
Χρόνος προετοιμασίας:10-15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:25 λεπτάΥλικά (4 μερίδες):
250 γραμμ. στήθος κοτόπουλο μαγειρεμένο σε κομματάκια
3/4 του φλιτζανιού μαύρα φασόλια από κονσέρβα, σουρωμένα και στεγνωμένα
4 πράσινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
1/3 του φλιτζανιού ξινή κρέμα χωρίς λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
8 τορτίγιες καλαμποκιού
αλάτι, τριμμένο μαύρο πιπέριΥλικά για το γκουακαμόλε:
1 φλιτζάνι άσπρα φασόλια (καθαρισμένα, πλυμένα και στεγνωμένα)
2 ώριμα αβοκάντο (καθαρισμένα από τη φλούδα και τους σπόρους)
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο
1 κ.σ. κύμινο
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
αλάτι, τριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες :

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Άλειψε στο ταψί ψησίματος λίγο λάδι. Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά το κοτόπουλο, τα φασόλια, τις πιπεριές τσίλι, την κρέμα και τη σκόνη από τσίλι.
  • Βάλε στην κάθε τορτίγια 2 κουταλιές από το μείγμα, λίγο κάτω από το κέντρο της. Στη συνέχεια, τύλιξε τις τορτίγιες ώστε να πάρουν σχήμα χοντρού πούρου και άπλωσε τες μία μία στο ταψί. Ρίξε από πάνω πολύ λίγο νερό ανακατεμένο με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Άφησε τις τορτίγιες να ψηθούν για 25 λεπτά.
  • Παρασκεύασε το γκουακαμόλε. Σε ένα μπολ λιώσε μαζί το αβοκάντο και τα φασόλια, αφήνοντας, αν το προτιμάς, μερικά μικρά κομματάκια. Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, το κόλιαντρο, το κύμινο και το σκόρδο σε σκόνη. Δοκίμασε το μείγμα και ρίξε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται. Πρόσθεσε πάνω στο κάθε taquitos το γκουακαμόλε και σέρβιρε το φαγητό.
Θερμίδες ανά μερίδα (2 taquitos με 1/3 του φλιτζ. γκουακαμόλε): 491

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...