define('WP_AUTO_UPDATE_CORE', false);// This setting was defined by WordPress Toolkit to prevent WordPress auto-updates. Do not change it to avoid conflicts with the WordPress Toolkit auto-updates feature. Σούπα με λευκά φασόλια και σπανάκι - Loveyou

Σούπα με λευκά φασόλια και σπανάκι



Σούπα με λευκά φασόλια και σπανάκι

Σούπα με λευκά φασόλια και σπανάκι
Αυτή η σούπα με τα λευκά φασόλια και το σπανάκι έχει μια υπέροχα γεμάτη γεύση. Το ένα φλιτζάνι είναι αρκετό για να νιώσεις χορτάτη για ώρες, ενώ οι θερμίδες της είναι χαμηλές.

Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:45 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες

1κ.γ. ελαιόλαδο
½ μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλ. ψιλοκομμένο σέλερυ
1 σκελίδα σκόρδο
¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
¼ κ.γ. θυμάρι
450 γρ. λευκά φασόλια
1 φλ. ζωμό κοτόπουλο χωρίς λίπος
1 φλ. ζωμό λαχανικών
1 φλ. νερό
2 φλ. φύλλα σπανάκι, πλυμένα, στραγγισμένα και κομμένα
1 κ.γ. χυμός λεμονιού

Οδηγίες :

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλε το ελαιόλαδο και ζέστανε σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σέλερυ, το σκόρδο, το πιπέρι και το θυμάρι.
  • Σοτάρισε ώσπου τα λαχανικά να γίνουν μαλακά, πρόσθεσε τα φασόλια, τον ζωμό κοτόπουλου και το νερό και σκέπασε το σκεύος. Άφησε να σιγοβράσει για 30’.
  • Βάλε την σούπα σε δόσεις μέσα στο μπλέντερ ή το μίξερ και πολτοποίησέ την ώσπου να γίνει βελουτέ.
  • Ρίξε την πολτοποιημένη σούπα και το ζωμό λαχανικών πάλι μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το σπανάκι και τον χυμό λεμονιού κι άφησέ τη να σιγοβράσει για άλλα 10’ ώσπου να μαραθεί και το σπανάκι. (Ενδέχεται να χρειαστεί να συμπληρώσεις λίγο από το νερό που εξατμίστηκε).
Θερμίδες ανά μερίδα: 123

Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο