Ντιπ με σπανάκι και παρμεζάνα



Ντιπ με σπανάκι και παρμεζάνα
Ντιπ με σπανάκι και παρμεζάνα
Φτιάχνοντας το ντιπ με σπανάκι θα το δεις κάποια στιγμή να ξεχειλίζει από το μπολ σου. Συνέχισε το ανακάτεμα και θα δεις ότι το σπανάκι θα αρχίσει να μαραίνεται και να μειώνεται σε όγκο. Σερβίρισε αυτό το κρεμώδες ντιπ από σπανάκι και παρμεζάνα δίπλα σε ωμά λαχανικά ή τραγανά κράκερ ολικής αλέσεως ή με ότι άλλο θες.
Χρόνος εκτέλεσης:10 λεπτά

Υλικά (για 2 φλιτζάνια –μερίδα= ¼ φλ.):
1κ.γ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
¼ κ.γ. αλάτι
1 συσκευασία (311γρ.)φρέσκο σπανάκι
½ φλ. φύλλα βασιλικού
100 γραμ. τυρί κρέμα χαμηλά λιπαρά
λίγο μαύρο πιπέρι
½ φλ. άπαχο γιαούρτι
30γρ. τριμμένη φρέσκια παρμεζάνα

Οδηγίες:

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για 1’.
  • Πρόσθεσε το αλάτι και το σπανάκι και σοτάρισε για 3’ ή ώσπου να μαραθεί το σπανάκι.
  • Βάλε το μείγμα μέσα σε ένα σουρωτήρι και πίεσέ το μέχρι να φύγει η περισσότερη υγρασία.
  • Βάλε το μείγμα με το σπανάκι μαζί με τον βασιλικό, το τυρί κρέμα και το πιπέρι στο μίξερ και ανακάτεψε ώσπου να έχεις μια απαλή κρέμα.
  • Γέμισε ένα μεσαίο μπολάκι με το μείγμα, πρόσθεσε το γιαούρτι και την παρμεζάνα κι ανακάτεψε καλά για να γίνει ομοιόμορφο.
  • Άφησέ το να κρυώσει.
Θερμίδες ανά μερίδα: 63

Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο