Συνταγή για μιλφέιγ από τον Κωσταντινίδη!

 

μιλφέιγ

Αυτή η συνταγή για μιλφέιγ έχει γίνει ανάρπαστη αφότου την αποκάλυψε τηλεοπτικά ένας ζαχαροπλάστης από τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη. Δοκίμασέ τη!

Χρόνος προετοιμασίας: 30’

Συνολικός χρόνος : 45’ συν οι 3-4 ώρες που πρέπει να μείνει η κρέμα στο ψυγείο στο ενδιάμεσο

Υλικά  

Για τα φύλλα

1 πακέτο φύλλα σφολιάτας (περιέχει 2 φύλλα)

Λίγη κανέλα

Για την κρέμα

250γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη

200γρ. ζάχαρη

1lt  γάλα

100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κρόκοι  αυγών

10γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για την σαντιγί του γαρνιρίσματος

1lt κρέμα γάλακτος με 35%

200γρ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Για τα φύλλα

Προθέρμανε το φούρνο στους 180ºC.

Στρώσε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.

Κόψε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 ίσα παραλληλόγραμμα κομμάτια και στη συνέχεια κάθε παραλληλόγραμμο στη μέση (συνολικά δηλαδή θα έχεις 16 τετράγωνα κομμάτια σφολιάτας).

Βαλ’ τα στο ταψί, πασπάλισέ τα με καστανή ζάχαρη, τρύπησέ τα σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και ψήσ’ τα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν, ώστε να ξεχωρίζουν οι στρώσεις των φύλλων τους.

Άφησέ τα να κρυώσουν.

 

Για την κρέμα

Βάλε το γάλα να ζεσταθεί

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι και τη ζάχαρη.

Μόλις το γάλα γίνει χλιαρό, ρίξε το μισό σε ένα μπολ, πρόσθεσε τους κρόκους των αυγών και ανακάτεψε καλά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε και το υπόλοιπο γάλα που έχει βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα για να μην κόψει το αυγό και να μην κολλήσει κρέμα.

Χρειάζεται περίπου 3-4 λεπτά με συνεχόμενο ανακάτεμα για να πήξει η κρέμα, άλλα όχι τόσο όσο να «στέκεται».

Μετά ρίξε μέσα στην κρέμα το βούτυρο και την βανίλια.

Ανακάτεψε καλά, άσε την να κρυώσει και βαλ’ τη στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Όταν θα τη βγάλεις από το ψυγείο, χτύπα 250γρ. κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί, ρίξ’ τη μέσα και ανακάτεψε καλά.

Για την σαντιγί γαρνιρίσματος

Για να ετοιμάσεις την σαντιγί που μπαίνει από πάνω, χτύπά 1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 200γρ. ζάχαρη άχνη.

Στρώσε το μιλφέιγ

Βάλε μία στρώση με τα 8 κομμάτια σφολιάτας σε μία πιατέλα.

Κάλυψε καλά τη στρώση με την κρέμα και βάλε από πάνω τη δεύτερη στρώση με τα κομμάτια σφολιάτας.

Στρώσε στο τέλος τη σαντιγί.

Αν θες γαρνίρεις με τριμμένη σφολιάτα και ζάχαρη άχνη, ενώ τέλεια ταιριάζει και το τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...