Τέλεια συνταγή για νεκταρίνια σοτέ σε καραμέλα



Τα νεκταρίνια σοτέ σε καραμέλα είναι μία πρωτότυπη και εύκολη συνταγή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Εκτός από νεκταρίνια μπορείς να χρησιμοποιήσεις ροδάκινα.

nektarinia

Υλικά (για 4 άτομα)

2 στικ βανίλιας
6 κουταλιές της σούπας νερό
90 γραμ. ζάχαρη
4 ώριμα νεκταρίνια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (αν θες πιο γεμάτη γεύση, αλλά και περισσότερες θερμίδες, μπορείς να αντικαταστήσεις το ελαιόλαδο με 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο)

Οδηγίες

  1. Πλύνε πολύ καλά τα νεκταρίνια και μετά σκούπισε τα καλά με χαρτί κουζίνας.
  2. Κόψε τα στη μέση και πέτα το κουκούτσι.
  3. Κόψε το στικ βανίλιας στη μέση κατά μήκος.
  4. Βγάλε τους σπόρους από το στικ της βανίλιας και βάλε τους μέσα στο νερό Στο ίδιο νερό πρόσθεσε και το στικ. Άφησέ τα να μουλιάσουν για 5 λεπτά.
  5. Βάλε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά και πρόσθεσε το νερό της βανίλιας (χωρίς το στικ) και τη ζάχαρη.
  6. Άφησέ το μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Προσοχή: μην το αφήσεις να μαυρίσει γιατί θα αποκτήσει τη γεύση καμένου.
  7. Στη συνέχεια βάλε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και τα νεκταρίνια.
  8. Άφησέ τα να μαγειρευτούν για 5 λεπτά, τόσο ώστε τα νεκταρίνια να γίνουν πιο τρυφερά, αλλά και το σιρόπι να παραμείνει ρευστό.
  9. Απόσυρε το τηγάνι από τη φωτιά, σέρβιρε τα νεκταρίνια στα πιάτα και περίχυσέ τα με το σιρόπι.

tip
Απόλαυσε τα νεκταρίνια σοτέ σε καραμέλα με μία μπάλα παγωτό βανίλια ή με ένα κομμάτι αφράτο παντεσπάνι.


Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο