Μπισκότα ολικής άλεσης με αναβαθμισμένη γεύση




Μπισκότα ολικής άλεσης με αναβαθμισμένη γεύση
Κάνε ένα υγιεινό upgrade στα μπισκότα ακολουθώντας αυτή τη απλή συνταγή. Ένας λαχταριστός συνδυασμός από αλεύρι ολικής άλεσης, μπαχαρικά και μαύρη μελάσα (μια φυσική γλυκαντική ουσία που είναι πλούσια σε σίδηρο), για να φτιάξεις μαλακά κι αφράτα μπισκότα που απογειώνονται χάρη στο τζίντζερ και την κανέλα.
Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:25 λεπτά

Υλικά (για 20 μπισκότα):
2 κ.σ. τριμμένος λιναρόσπορος
1 ασπράδι αυγού
1 μπανάνα
1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 φλ. πίτουρο (όχι στιγμιαίο)
½ φλ. μαύρη μελάσα
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα

Οδηγίες:

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
  • Ένωσε τον λιναρόσπορο με το ασπράδι σε ένα μπολ και βάλτο στην άκρη.
  • Με ένα πιρούνι, λιώσε τη μπανάνα σε άλλο μπολ, πρόσθεσε το αλεύρι και το πίτουρο κι ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε το μείγμα λιναρόσπορου και τη μελάσα κι ανακάτεψε ώσπου να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά. Πάρε μικρές δόσεις από το μείγμα με ένα κουτάλι και τοποθέτησέ τες στη λαδόκολλα σε στρογγυλό σχήμα.
  • Ψήσε για 25’.

Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο