Mους σοκολάτας, η πιο λαχταριστή!


Mους σοκολάτας, η πιο λαχταριστή!
Αυτή η μους σοκολάτας είναι αρκετός λόγος να υποκύψεις σε λίγες γλυκές θερμίδες. Μπορείς να φτιάξεις τη μους μερικές μέρες πριν τη σερβίρεις και να τη γαρνίρεις τελευταία στιγμή. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική αν θέλουν οι «μικροί ζαχαροπλάστες» του σπιτιού να συμμετέχουν στην προετοιμασία.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά (10 μερίδες):
300 γρ. μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας (περιεκτικότητα 70%), σπασμένη σε μικρά κομμάτια
θαλασσινό αλάτι
8 μεγάλα αυγά
100 γρ. ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. σησαμέλαιο
Λικέρ amaretto
2 κ. σ. σκόνη κακάο καλής ποιότητας, συν επιπλέον για το πασπάλισμα

Οδηγίες :

  • Βάλε τη μαύρη σοκολάτα με μια μικροσκοπική πρέζα αλάτι μέσα σε ένα θερμομονωτικό μπολ και ακούμπησέ το πάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, φροντίζοντας το νερό να μην ακουμπάει τον πάτο του μπολ. Άφησε τη σοκολάτα να λιώσει, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  • Στο μεταξύ, χώρισε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια.
    Πρόσθεσε τη ζάχαρη στο μπολ των κρόκων και χτύπησε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη και να έχεις ένα μεταξένιο μείγμα.
  • Χτύπησε τα ασπράδια με μια μικροσκοπική πρέζα αλάτι ώσπου να αφρατέψουν και να σχηματίσουν μαλακούς κυματισμούς (κανονικά πρέπει να μπορείς να αναποδογυρίσεις το μπολ χωρίς να πέσει το μείγμα!).
  • Σε ένα τρίτο μπολ, χτύπησε την κρέμα μέχρι να γίνει ελαφρώς παχύρρευστη και αφράτη.
  • Μόλις λιώσει η σοκολάτα, σήκωσε με προσοχή το μπολ από το κατσαρολάκι.
  • Πρόσθεσε 75 ml (3 σφηνάκια) Amaretto και τη σκόνη κακάο στο μπολ με τους κρόκους κι ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε την κρέμα κι ανακάτεψε πάλι «διπλώνοντας» προς τα μέσα τη λιωμένη σοκολάτα ώσπου να ομογενοποιηθεί καλά και να αποκτήσει ένα υπέροχο χρώμα.
  • Τέλειωσε ρίχνοντας τα ασπράδια εξακολουθώντας να διπλώνεις το μείγμα από τα τοιχώματα του μπολ προς τα μέσα σε οχτάρι, ώσπου να είναι μεταξένιο και ισόμορφα χρωματισμένο. Μπορεί να έχει παράξενη όψη αρχικά, αλλά εμπιστεύσου μας γιατί το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.
  • Βάλε τη μους σε μεγάλα μπολάκια σερβιρίσματος ή χώρισέ τη σε μικρά ποτήρια ή σε φλιτζάνια του καπουτσίνο και βάλτη στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώσπου να σφίξει.
  • Λίγο προτού τη σερβίρεις, πασπάλισέ την με κακάο.

Προτάσεις για γαρνιτούρα: αποξηραμένα κεράσια και παστέλι

  • Ρίξε τα αποξηραμένα κεράσια σε ένα μικρό τηγάνι, πρόσθεσε ένα ποτήρι του κρασιού Amaretto και συμπλήρωσε με αρκετό νερό ώστε να σκεπαστούν.
  • Άφησε το περιεχόμενο να βράσει, σβήσε τη φωτιά κι άφησέ το να «κάτσει» για λίγη ώρα. Αυτή η τεχνική θα ξαναζωντανέψει τα κεράσια.
  • Χωρίς να ανοίξεις τη συσκευασία τους, σύνθλιψε τα παστέλια μέσα σε ένα γουδί.
  • Σε ένα τρίτο μπολ, χτύπησε την κρέμα μέχρι να γίνει ελαφρώς παχύρρευστη και αφράτη.
  • Άνοιξε τη συσκευασία και σπάσε τα μεγάλα κομμάτια για να έχεις ένα τραγανό συνοδευτικό με μια δόση καραμέλας και άρωμα ξηρών καρπών.
  • Σερβίρισε το παστέλι έτσι όπως είναι μέσα στο γουδί, δίπλα στη μους σοκολάτας μαζί με ένα μπολάκι πανέμορφα κεράσια ώστε όλοι να μπορούν να σερβίρονται μόνοι τους.
Θερμίδες ανά μερίδα : 574

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...