Τσίζκεικ με βανίλια και μύρτιλλα


Τσίζκεικ με βανίλια και μύρτιλλα
Το τσιζκέικ είναι τόσο κλασικό και τόσο τέλειο που δεν επιτρέπεται να μην το δοκιμάσεις!
Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:45 λεπτάΥλικά (10 μερίδες):
– 250 γρ. τριμμένα μπισκότα digestive
– 150 γρ. λιωμένο ανάλατο βούτυρο
– 115 γρ. ψιλή ζάχαρη
– 3 κ.σ. corn flour
– 900 γρ. πλήρες Philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου
– 2 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
– 115 ml κρέμα γάλακτος
– 1 κλωνάρι βανίλιας με τα σπόρια του ή ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
– ξύσμα 1 λεμονιού

Για τα μύρτιλλα:
– 400 γρ. μύρτιλλα
– 3 κ.σ. ψιλή ζάχαρη

Οδηγίες :

  • Βουτύρωσε ένα τσέρκι (φόρμα) για κέικ 24 εκ. και προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
  • Ετοίμασε τη βάση. Ανακάτεψε τα μπισκότα με το βούτυρο σε ένα μπολ, πίεσε το μείγμα μέσα στο τσέρκι και ψήσε για 10’. Άφησέ το να κρυώσει.
  • Βάλε τον φούρνο στους 200°C. Ένωσε τη ζάχαρη με το corn flour σε ένα μπολ, πρόσθεσε το τυρί σε κρέμα και χτύπησε με ένα ηλεκτρικό χτυπητήρι ώσπου να γίνει κρεμώδες. Πρόσθεσε τα αυγά και χτύπησε καλά. Σιγά σιγά πρόσθεσε την κρέμα, ενώ χτυπάς για να γίνει το μείγμα απαλό, και ρίξε μέσα τη βανίλια και το ξύσμα.
  • Ρίξε το μείγμα μέσα στη φόρμα, λείανε την επιφάνεια και τοποθέτησέ το σε μια λαδόκολλα στο κέντρο του φούρνου. Ψήσε για 40’-45’ ώσπου να ροδίσει το πάνω μέρος και να σκληρύνει η γέμιση στις άκρες. Αν σκεπάσεις με αλουμινόχαρτο τη φόρμα θα περιορίσεις το ρόδισμα. Άφησε το τσίζκεικ να κρυώσει κι έπειτα βάλτο στο ψυγείο για 3 ώρες ή για όλη τη νύχτα.
  • Βάλε τα μύρτιλλα σε ένα τηγάνι, πασπάλισέ τα με τη ζάχαρη και πρόσθεσε λίγο νερό. Ζέστανε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά μέχρι να σιγοβράσει για 10’. Άφησε να κρυώσει και σερβίρισε μαζί με το τσίζκεικ.
Θερμίδες ανά μερίδα: 618

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...