Σπανάκι με αβγά


Σπανάκι με αβγά
Νόστιμο καθημερινό φαγάκι. Ωραία ιδέα για να πείσετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν το σπανάκι.

Χρόνος προετοιμασίας:45 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:30 λεπτά

Υλικά (για 4 άτομα):

1/2 κιλό σπανάκι
4 αβγά
3-4 κρεμμυδάκια (φρέσκα) ή 1 ξερό
1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

  • Καθαρίζετε, πλένετε το σπανάκι και το χοντροκόβετε. Το αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.
  • Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε και τα κόβετε σε ροδέλες, μαζί με τα πράσινα φυλλαράκια τους.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι που να μπαίνει και στο φούρνο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για μερικά λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σπανάκι, ανακατεύετε και το αφήνετε για 10 λεπτά περίπου να μαραθεί και να πιει τα υγρά του. Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνετε τον άνηθο.
  • Προσθέτετε στο τηγάνι το βούτυρο, κάνετε 4 λακκούβες στο σπανάκι και σπάτε μέσα στις λακκούβες τα αβγά. Μεταφέρετε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε το φαγητό για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτούν και τα αβγά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...