Σουβλάκια με γεύσης ανατολής


Σουβλάκια με γεύσης ανατολής
Τα μοσχαρίσια σουβλάκια μαριναρισμένα στη σος με τη σόγια, το μέλι, το σημαμέλαιο, το σκόρδο και το τζίντζερ αποκτούν μοναδική γεύση. Δοκίμασε τα!
Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:7 λεπτάΥλικά (4 μερίδες):
450 γραμμ. μοσχαρίσιο φιλέτο (πάχους περίπου 2,5 εκ.) και κομμένο εγκάρσια σε λωρίδες πάχους 1/2 εκ.
8 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα
ξύλινα καλαμάκια
1/4 φλιτζ. σόγια σος
1 κ.γ. μέλι
2 κ.γ. σησαμέλαιο
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/4 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλιά σουσάμι
1 φλιτζ. αναποφλοίωτο ρύζι
1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
αλάτι και πιπέρι (μαύρο)
1 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο

Οδηγίες :

  • Αλείφεις με λίγο λάδι την ψησταριά και προθερμαίνεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Τυλίγεις σφιχτά τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φιλετάκια (περίπου 3 λωρίδες ανά κρεμμυδάκι), τα περνάς σε μικρές μεταλλικές σούβλες και στερεώνεις το κάθε κομμάτι με ένα ξύλινο καλαμάκι.
  • Σε μικρό μπολ χτυπάς τη σόγια σος, το μέλι, το σησαμέλαιο, το σκόρδο σε σκόνη και το τριμμένο τζίντζερ. Χρησιμοποιείς 3 κουταλιές από το μείγμα για να αλείψεις τα σουβλάκια. Την υπόλοιπη σος θα τη χρησιμοποιήσεις αργότερα ως ντιπ.
  • Ψήνεις τα σουβλάκια για 5 λεπτά. Πασπαλίζεις με σουσάμι και τα ψήνεις για 2 λεπτά ακόμη γυρίζοντάς τα κάθε 10 δευτερόλεπτα, μέχρι το κρέας να ψηθεί καλά και το σουσάμι να αποκτήσει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
  • Στο μεταξύ, ανακατεύεις το ρύζι με την κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά και το βράζεις σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύεις το κόλιαντρο με τη σος που έχει περισσέψει. Τη σερβίρεις ως ντιπ μαζί με τα σουβλάκια και συνοδεύεις με το ρύζι.
Θερμίδες ανά μερίδα : 286

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...