Σφουγγάτο


Σφουγγάτο
Πλούσια και θρεπτική ομελέτα με λαχανικά και αρωματικά, σπεσιαλιτέ της Μυτιλήνης και των γύρω περιοχών.

Χρόνος προετοιμασίας:30-35 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:45 λεπτά

Υλικά (για 4-6 άτομα):

6 αβγά
1/2 κιλό κολοκυθάκια
1/2 φλιτζ. τσαγιού άνηθο (ψιλοκομμένο)
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

  • Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρετε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο, ανακατεύετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  • Μόλις κρυώσουν, χτυπάτε τα αβγά και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
  • Βάζετε ξανά το τηγάνι στη φωτιά με ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το μίγμα.
  • Περιμένετε να ψηθεί η ομελέτα από τη μια μεριά, την αναποδογυρίζετε με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου και την ψήνετε και από την άλλη μεριά.
  • Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή ή κρύα, κομμένη σε κομμάτια.

Συμβουλή: Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στο τηγάνισμα, για να μην «σπάσει» το σφουγγάτο σας.
– Το σφουγγάτο μπορεί να περιέχει βρασμένες και τριμμένες πατάτες και μάραθο για πιο έντονη γεύση. Μπορεί επίσης να ψηθεί στο φούρνο, αντί να τηγανιστεί και φυσικά μπορεί σερβιριστεί με πολλούς τρόπους

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...