Πίτσα με μπρόκολο και κατσικίσιο τυρί! Άλλη γεύση



Πίτσα με μπρόκολο και κατσικίσιο τυρί! Άλλη γεύση

Πίτσα με μπρόκολο και κατσικίσιο τυρί! Άλλη γεύση
Η πίτσα μπορεί να είναι ελαφρύ γεύμα. Αν αυτό θες, δοκίμασε την παραλλαγή της με μπρόκολο και κατσικίσιο τυρί!

Χρόνος προετοιμασίας:1 ½ ώρα

Χρόνος μαγειρέματος:20 λεπτά

Υλικά (για δύο πίτσες):

¼ φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμάρι
200γρ. τυρί ρικότα (ανθότυρο)
125γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
375γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μικρές φουντίτσες
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
¼ φλ. φρέσκα κλωνάρια μαϊντανού, δεμένα χαλαρά

Για τη ζύμη της πίτσας:

1 ½ φλ. αλεύρι για ψωμί ή για όλες τις χρήσεις
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1κ.γ. ξερή μαγιά
1κ.γ. πολύ ψιλή ζάχαρη
1κ.γ. ψιλό αλάτι
1κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. zεστό νερό (περίπου)

Οδηγίες

  • Ανάμειξε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ, σχηματίζοντας μια λακκούβα στο κέντρο.
  • Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το νερό κι ανακάτεψε μέχρι να έχεις μια αφράτη ζύμη.
  • Ακούμπησε τη ζύμη πάνω σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και δούλεψέ τη για περίπου 10’ ή ώσπου να γίνει μαλακή κι ελαστική.
  • Βάλε τη ζύμη μέσα σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ, σκέπασέ τη και άφησέ τη να καθίσει σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Βγάλτη και ξαναδούλεψέ τη πάνω στην αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει μαλακή.
  • Άναψε τον φούρνο στους 246°C και βάλε να ζεσταθούν δύο λαδωμένα ταψιά φούρνου ή πίτσας.
  • Χώρισε στα δύο τη ζύμη κι άπλωσε το κάθε μισό πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο 15×40εκ. που θα απλώσεις σε κάθε ταψί.
  • Ανάμειξε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μισό θυμάρι σε ένα μικρό μπολ κι άλειψε με τα δύο τρίτα του μείγματος τις βάσεις της πίτσας.
  • Πρόσθεσε από πάνω τα τυριά, τα μπρόκολα, το κρεμμύδι και τις πιπεριές κι άλειψε το υπόλοιπο λάδι του μείγματος. Πασπάλισε από πάνω το υπόλοιπο θυμάρι.
  • Ψήσε τις πίτσες για περίπου 15’ ή μέχρι να ροδίσουν οι βάσεις και να γίνουν τραγανές. Μπορείς να τις σερβίρεις πασπαλισμένες με μαϊντανό.

Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο