Μπουτάκια κοτόπουλου με κόλιανδρο και λάιμ



Μπουτάκια κοτόπουλου με κόλιαντρο και λάιμ
Μπουτάκια κοτόπουλου με κόλιανδρο και λάιμ
Τα μπουτάκια κοτόπουλου με κόλιανδρο είναι τέλεια για τον μπουφέ, ιδανικά για τα παιδιά και σούπερ για εσένα που θες νοστιμιά, αλλά μετράς θερμίδες. Δοκίμασέ τα! 

Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:1 ώρα

Υλικά (για 4 μερίδες):

8 μπούτια κοτόπουλου
σπρέι μαγειρέματος
2κ.σ. ξύσμα λάιμ
½ φλ. φρέσκος χυμός λάιμ
¼ φλ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
½ φλ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρου κι επιπλέον φύλλα για το σερβίρισμα
½ λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πιπεριά χαλαπένιο (jalapeño), ψιλοκομμένη και χωρίς σπόρους
Αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
Φέτες λάιμ για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  • Ψέκασε ένα ταψάκι με σπρέι μαγειρέματος και βάλτο στην άκρη.
  • Σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων με κλείσιμο ανάμειξε το ξύσμα λάιμ, τον χυμό, το μέλι, το κόλιανδρο, το κρεμμύδι και την πιπεριά χαλαπένιο και καρύκευσε με αλατοπίπερο.
  • Πρόσθεσε τα μπούτια κοτόπουλου μέσα στη σακούλα, κλείσε καλά κι άφησέ τα να μαριναριστούν από 20’ μέχρι και ολόκληρη τη νύχτα.
  • Ζέστανε τον φούρνο στους 218°C, βγάλε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και τοποθέτησέ το πάνω στο ταψάκι.
  • Ψήσε για 35-40’, γυρνώντας το μια φορά μέχρι να είναι έτοιμο και να έχει ροδίσει το δέρμα.
  • Σερβίρισέ το σε μια πιατέλα πασπαλίζοντας από πάνω τα φύλλα κόλιανδρου και γαρνίροντας με τις φέτες λάιμ.
Θερμίδες (ανά μερίδα): 410

Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο