Μπιφτέκια χωρίς κιμά: εναλλακτική νοστιμιά




Μπιφτέκια χωρίς κιμά: εναλλακτική νοστιμιά
Σε αυτά τα μπιφτέκια τα μαύρα φασόλια και το ρύζι παίζουν το ρόλο του κιμά και σε αποζημιώνουν και με το παραπάνω γευστικά. Οι φίλοι σου να ενθουσιαστούν- κι ας μην είναι χορτοφάγοι.
Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:10 λεπτά

Υλικά (6 μερίδες):
1 φλιτζ. στιγμιαίο αναποφλοίωτο ρύζι
2 κονσέρβες (440 γραμμ. η καθεμία) μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
120 γραμμ. ψιλοκομμένες πράσινες καυτερές πιπερίτσες
1 λιαστή καυτερή πιπεριά
1 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
120 γραμμ. τριμμένο πικάντικο τυρί
6 διπλές μεξικάνικες πίτες ολικής άλεσης με διάμετρο 10 εκ.
9 κουταλιές έτοιμη μεξικάνικη σάλτσα (στο σούπερ μάρκετ θα βρεις μεγάλη ποικιλία λιγότερο ή περισσότερο πικάντικων)

Οδηγίες :

  • Σε μεσαία κατσαρόλα βράζεις 1 ¼ φλιτζάνια νερό. Προσθέτεις το ρύζι, χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις την κατσαρόλα και το αφήνεις να σιγοβράσει για 10′. Απομακρύνεις από τη φωτιά και το αφήνεις 5′ να «σταθεί».
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάς το βρασμένο ρύζι μαζί με τις πιπεριές, τη λιαστή πιπεριά, το τσίλι, το τυρί και με 1 κουταλιά έτοιμη μεξικάνικη σάλτσα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο (αν θες κρατάς μερικά ολόκληρα φασόλια και τα προσθέτεις μετά). Σχηματίζεις με το μείγμα έξι μπιφτέκια πάχους περίπου 4 εκ.
  • Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνεις τα μπιφτέκια για περίπου 5′ από την κάθε πλευρά.
  • Καλύπτεις το καθένα με 1 φέτα τυρί, σκεπάζεις το τηγάνι με ένα καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και τα αφήνεις 1′ ακόμη μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Βάζεις τα μπιφτέκια μέσα στις πίτες και γαρνίρεις με 1 ½ κουταλιές μεξικάνικη σάλτσα.
Θερμίδες ανά μερίδα : 345

Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο