Μπιφτέκια χωρίς κιμά: εναλλακτική νοστιμιά


Μπιφτέκια χωρίς κιμά: εναλλακτική νοστιμιά
Σε αυτά τα μπιφτέκια τα μαύρα φασόλια και το ρύζι παίζουν το ρόλο του κιμά και σε αποζημιώνουν και με το παραπάνω γευστικά. Οι φίλοι σου να ενθουσιαστούν- κι ας μην είναι χορτοφάγοι.
Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:10 λεπτά

Υλικά (6 μερίδες):
1 φλιτζ. στιγμιαίο αναποφλοίωτο ρύζι
2 κονσέρβες (440 γραμμ. η καθεμία) μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
120 γραμμ. ψιλοκομμένες πράσινες καυτερές πιπερίτσες
1 λιαστή καυτερή πιπεριά
1 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
120 γραμμ. τριμμένο πικάντικο τυρί
6 διπλές μεξικάνικες πίτες ολικής άλεσης με διάμετρο 10 εκ.
9 κουταλιές έτοιμη μεξικάνικη σάλτσα (στο σούπερ μάρκετ θα βρεις μεγάλη ποικιλία λιγότερο ή περισσότερο πικάντικων)

Οδηγίες :

  • Σε μεσαία κατσαρόλα βράζεις 1 ¼ φλιτζάνια νερό. Προσθέτεις το ρύζι, χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις την κατσαρόλα και το αφήνεις να σιγοβράσει για 10′. Απομακρύνεις από τη φωτιά και το αφήνεις 5′ να «σταθεί».
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάς το βρασμένο ρύζι μαζί με τις πιπεριές, τη λιαστή πιπεριά, το τσίλι, το τυρί και με 1 κουταλιά έτοιμη μεξικάνικη σάλτσα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο (αν θες κρατάς μερικά ολόκληρα φασόλια και τα προσθέτεις μετά). Σχηματίζεις με το μείγμα έξι μπιφτέκια πάχους περίπου 4 εκ.
  • Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνεις τα μπιφτέκια για περίπου 5′ από την κάθε πλευρά.
  • Καλύπτεις το καθένα με 1 φέτα τυρί, σκεπάζεις το τηγάνι με ένα καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και τα αφήνεις 1′ ακόμη μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Βάζεις τα μπιφτέκια μέσα στις πίτες και γαρνίρεις με 1 ½ κουταλιές μεξικάνικη σάλτσα.
Θερμίδες ανά μερίδα : 345

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...