Μπιφτέκι κοτόπουλο με ασιατική γεύση & σος wasabi


Μπιφτέκι κοτόπουλο με ασιατική γεύση & σος wasabi
Το μπιφτέκι κοτόπουλο με αυτή τη συνταγή αποκτά εξαιρετικό γευστικό ενδιαφέρον. Ιδανικό και αν προσέχεις τις θερμίδες σου και αν θες ακόμα και τα γρήγορα γεύματά σου να είναι προσεγμένα.Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος:10-12 λεπτά
Υλικά (4 μερίδες):
450 γραμμ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας ή κοτόπουλου
¼ φλιτζ. ψιλοκομμένος κόλιανδρος
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού σόγια σος
1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 κ.γ. πάστα wasabi (θα την βρεις στο ράφι με τα ασιατικά προϊόντα)
4 στρογγυλά ψωμάκια ολικής άλεσηςΕκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις καλά τον κιμά, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, τη σος σόγιας, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και πλάθεις τέσσερα μπιφτέκια πάχους περίπου 2,5 εκ.
  • Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνεις τα μπιφτέκια για 5′-6′ από την κάθε πλευρά.
  • Στο μεταξύ, ανακατεύεις την κέτσαπ με την πάστα wasabi σε ένα μικρό μπολ.
  • Κόβεις τα ψωμάκια στη μέση, βάζεις τα μπιφτέκια και γαρνίρεις με το μείγμα κέτσαπ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...