Μπάμιες γιαχνί


Μπάμιες γιαχνί
Ωραίο και ελαφρύ λαδερό φαγάκι, που μάλλον προτιμούν οι μερακλήδες που αγαπούν τα λαχανικά.

Συνολικός χρόνος:λίγο παραπάνω από 2 ώρες

Χρόνος προετοιμασίας:45 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:25-30 λεπτά

Υλικά (για 6 άτομα):

1 κιλό μπάμιες
4-5 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
1-2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
ξίδι
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

Οδηγίες:

  • Καθαρίζετε τις μπάμιες, αφαιρώντας με μικρό κοφτερό μαχαίρι το σκληρό περίβλημα που έχουν στο «κεφαλάκι» τους, χωρίς να το αφαιρέσετε ολόκληρο. Τις πλένετε με άφθονο νερό, τις στραγγίζετε και τις περιχύνετε με ξίδι. Τις αφήνετε για 1/2-1 ώρα τουλάχιστον στο ξίδι πριν τις μαγειρέψετε.
  • Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε τις μπάμιες και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τα ντοματάκια κονκασέ, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό, το μαϊντανό, το αλατοπίπερο με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Σιγοβράζετε το φαγητό με σκεπασμένη κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες, χωρίς όμως να λιώσουν.
  • Μπορείτε να τις σερβίρετε ζεστές ή κρύες, τρώγονται το ίδιο ευχάριστα.

Συμβουλή: Αποφύγετε να ανακατέψετε τις μπάμιες με κουτάλα, γιατί είναι ευαίσθητες και μπορεί να λιώσουν. Αν όμως νομίζετε ότι χρειάζονται ανακάτεμα, μπορείτε να κουνήσετε μερικές φορές την κατσαρόλα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο