Μανιτάρια στιφάδο


Μανιτάρια στιφάδο
Υγιεινό πιάτο, που προσφέρει πλήθος πολύτιμων βιταμινών, και είναι παράλληλα πολύ χορταστικό και νόστιμο.

Χρόνος προετοιμασίας:30-35 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:45 λεπτά

Υλικά (για 4-5 άτομα):

700-800 γραμ. μανιτάρια (φρέσκα)
3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
400 γραμ. κρεμμυδάκια (για στιφάδο)
400 γραμ. φρέσκιες ντομάτες (ψιλοκομ.)
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
1-2 φύλλα δάφνης
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

  • Καθαρίζετε προσεκτικά τα μανιτάρια, αφαιρείτε το ποδαράκι τους και, εάν είναι μεγάλα, τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.
  • Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια αφαιρώντας τις φλούδες τους και τα αφήνετε ολόκληρα.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου, φροντίζοντας να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη, και σβήνετε με το κρασί.
  • Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, τη δάφνη, το αλατοπίπερο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα κρεμμυδάκια να σιγοβράσουν για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στη συνέχεια, ρίχνετε τα μανιτάρια και το μαϊντανό στην κατσαρόλα και τα βράζετε όλα μαζί για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και τα μανιτάρια και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.
  • Αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης, σερβίρετε το φαγητό σε βαθιά πιάτα και, εάν θέλετε, προσθέτετε επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συμβουλή: Μπορείτε να σερβίρετε τα μανιτάρια στιφάδο και σαν γαρνιτούρα για ψητά ή μαγειρεμένα κρέατα και πουλερικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...