Mελιτζάνες με ρύζι και δυόσμο


Mελιτζάνες με ρύζι και δυόσμο
Ασυνήθιστος και ισορροπημένος διατροφικά συνδυασμός γεύσεων, που θα ενθουσιάσει όλους όσους αγαπούν τα λαδερά!

Χρόνος προετοιμασίας:30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:30-35 λεπτά

Υλικά (για 4 άτομα):

1 κιλό μελιτζάνες (αργείτικες)
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1-2 φρέσκιες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
5 φλιτζ. τσαγιού νερό
δυόσμο (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

  • Πλένετε τις μελιτζάνες, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια ή κύβους. Τις βάζετε σε σουρωτήρι, τις αλατίζετε και τις αφήνετε εκεί για 1/2 ώρα τουλάχιστον.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τις μελιτζάνες για μερικά λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες και 1/2 φλιτζάνι από το νερό και σιγοβράζετε για 5-7 λεπτά.
  • Προσθέτετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο νερό, αλατοπιπερώνετε και περιμένετε να πάρει βράση. Τότε ρίχνετε στην κατσαρόλα και το ρύζι και ανακατεύετε.
  • Σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι και το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Μόλις σβήσετε τη φωτιά, προσθέτετε στην κατσαρόλα το δυόσμο και ανακατεύετε.
  • Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό, πασπαλίζοντας, εάν θέλετε, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή με επιπλέον φρεσκοκομμένο δυόσμο.

Συμβουλή: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με ζωμό κότας ή λαχανικών (κατά προτίμηση σπιτικό), για ακόμη μεγαλύτερη νοστιμιά.
– Μπορείτε να απολαύσετε το λαδερό, συνοδεύοντάς το με τυρί φέτα ή με άλλο λευκό τυρί, ψωμί ολικής άλεσης και μαρουλοσαλάτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...