Φρέσκα φασολάκια με κρεμμύδι


Φρέσκα φασολάκια με κρεμμύδι
Ελαφρύ και αρωματικό πιάτο, θα το απολαύσετε όταν είναι στην εποχή τους τα φασολάκια σαν κύριο, σαν σαλάτα ή σαν γαρνιτούρα.

Χρόνος προετοιμασίας:45 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:40-45 λεπτά

Υλικά (για 4-6 άτομα):

1.000-1.250 γραμ. φασολάκια φρέσκα
2-3 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 μικρή πιπερίτσα τσίλι (ψιλοκομμένη)
ξύσμα 1 λεμονιού

Οδηγίες:

  • Πλένετε τα φασολάκια, τα καθαρίζετε και, εάν είναι μεγάλα, τα κόβετε στη μέση. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες.
  • Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και τα φασολάκια και ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου.
  • Ρίχνετε στην κατσαρόλα περίπου 1 λίτρο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε την ψιλοκομμένη πιπερίτσα και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε τα φασολάκια να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά ακόμη.
  • Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...