Φετουτσίνι με σάλτσα πέστο

Φετουτσίνι πέστο
Φετουτσίνι με σάλτσα πέστο
Τα φετουτσίνι και τα ζυμαρικά παντρεύονται ιδανικά υπό τις …ευλογίες της σάλτσας πέστο. Αυτή είναι η παραδοσιακή συνταγή των ζυμαρικών με πέστο από τη Λιγουρία (περιοχή της Ιταλίας).
Χρόνος προετοιμασίας:5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:20 λεπτά

Υλικά για(4 μερίδες):

Για το πέστο:
3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
2 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/4 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. του γλυκού κουκουνάρια
1 φλιτζ. κομματάκια λιαστής ντομάτας
1 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 τριμμένη παρμεζάνα

Για τα ζυμαρικά και τις πατάτες:
375γρ. στεγνά φετουτσίνι ή λινγκουίνι
280γρ. πατάτες για όλες τις χρήσεις, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια
1/2 φλιτζάνι κόκκινες πιπεριές γλυκές
3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος (παχιά ή για χτύπημα)

Οδηγίες:

  • Φτιάξε το πέστο Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με βραστό νερό, μαγείρεψε το σκόρδο για 2’ κι έπειτα στράγγισέ το. Βάλε το σκόρδο στο μίξερ και πρόσθεσε τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, τα κουκουνάρια και το αλάτι.
  • Πολτοποίησε το μείγμα μέχρι να γίνει βελούδινο κι ύστερα βάλτο μέσα σε ένα μπολ όπου θα προσθέσεις τη λιαστή ντομάτα και μετά ανακατεύοντας την παρμεζάνα. Άφησε το πέστο στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ετοίμασε τα ζυμαρικά και τις πατάτες: Βάλε να βράσει μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό κι αλάτι. Ρίξε μέσα τα ζυμαρικά και βράστα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente.
  • Στο μεταξύ, σε μια μεσαία κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, μαγείρεψε τις πατάτες για 7’ ή μέχρι να μαλακώσουν. Στράγγισέ τες και κράτησε τα ¾ του φλιτζανιού από το υγρό βρασμού. Βάλε τις πατάτες μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Στράγγισε τα ζυμαρικά, μετάφερέ τα στο μπολ με τις πατάτες και πρόσθεσε το πέστο, το υγρό βρασμού και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας καλά για να απλωθεί το μείγμα ομοιόμορφα.
Θερμίδες ανά μερίδα: 405

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...