Αρακάς λαδερός


Aρακάς λαδερός
Εύκολο καθημερινό φαγάκι, πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, σιδήρου και βιταμίνης C.

Χρόνος προετοιμασίας:30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:45 λεπτά

Υλικά (για 6 άτομα):

1 κιλό αρακά κατεψυγμένο (ή 2 κιλά φρέσκο)

2 κρεμμύδια ξηρά (ή 4 φρέσκα)
2-3 μέτρια καρότα
1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

  • Εάν είναι φρέσκος ο αρακάς, τον καθαρίζετε και τον πλένετε. Εάν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο, θα ακολουθήσετε τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στη συνέχεια, κόβετε τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες. (Εάν βάλετε ξηρά κρεμμύδια, τα ψιλοκόβετε).
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τον αρακά, τα καρότα, τα ντοματάκια (εάν βάλετε) και τον άνηθο. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
  • Ρίχνετε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το φαγητό, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να μείνει με το λάδι του.

Συμβουλή: Ο χρόνος βρασίματος εξαρτάται από το πόσο τρυφερός είναι ο αρακάς. Γι’ αυτό, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη νερό, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...