5 τροφές που εξαφανίζουν το λίπος στην κοιλιά

Αμύγδαλα
amygdala
Τα αμύγδαλα, όπως και το ελαιόλαδο περιέχει μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ω-6 και ω-3 λιπαρά οξέα σε μικρότερη ποσότητα) και ως εκ τούτου ανήκει στις τροφές που εξαφανίζουν το λίπος στην κοιλιά. Επίσης, είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών, ασβεστίου, σιδήρου, βιταμίνης Ε και φυλλικού οξέος. Σύμφωνα με πολυετή έρευνα του πανεπιστημίου του Harvard σε γυναίκες 34-59 ετών, η κατανάλωση τους σε συχνότητα μεγαλύτερη από 4 φορές την εβδομάδα προλαμβάνει την εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2 σε ποσοστό 27%, ενώ σύμφωνα με άλλη έρευνα η καθημερινή κατανάλωση μικρής ποσότητας αμυγδάλων μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης (LDL-χοληστερόλη).

Γιαούρτι
giaourti
Το γιαούρτι περιέχει ασβέστιο, το οποίο ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Έρευνα έδειξε ότι παχύσαρκα άτομα που κατανάλωναν 3 άπαχα γιαούρτια την ημέρα έχασαν 22% περισσότερο βάρος, 61% περισσότερο σωματικό λίπος και 81% περισσότερο κοιλιακό λίπος από τα άτομα που δεν το έτρωγαν. Άλλη έρευνα έδειξε ότι άτομα που κατανάλωναν 1.200 mg ασβεστίου, που αντιστοιχεί σε 3-4 γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ έκαναν δίαιτα, έχασαν τη διπλάσια ποσότητα βάρους από τα άτομα που δεν λάμβαναν αυτήν την ποσότητα. Είναι σίγουρο ότι ο συνδυασμός του ασβεστίου και της πρωτεΐνης γάλακτος παίζει κάποιο ρόλο στο μεταβολισμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...