Κόψε τις τροφές που παχαίνουν χωρίς να σε πειράξει!

τροφές που παχαίνουν

Μήπως οι τροφές που παχαίνουν είναι η απόλαυση και ο εφιάλτης σου μαζί; Δε χρειάζεται να το περνάς αυτό. Ακολούθησε αυτές τις τρεις επιστημονικές τεχνικές για να θωρακίσεις τη θέλησή σου και να μπορείς να τις καταναλώνεις με μέτρο ή να μην τις τρως καθόλου και να μη σου λείπουν!

Όλα ξεκινούν από τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις τροφές γεμάτες θερμίδες που αγαπάς, αλλά πάντα νιώθεις τύψεις (άλλοτε περισσότερες και άλλοτε λιγότερες) όταν τις τρως. Όσο όμως προσπαθείς να τις αποκλείεις από τη διατροφή σου, τόσο μεγαλύτερη επιρροή τους επιτρέπεις να έχουν πάνω σου και τόσο περισσότερο τελικά φθάνεις να μην μπορείς να ελέγξεις την κατανάλωση τους. Οι επόμενες ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να βρεις την ισορροπία, θα σε μάθουν να απομυθοποιήσεις τις τροφές που παχαίνουν και τις θεωρείς απαγορευμένες, ενώ θα σου δείξουν τον τρόπο να μπορείς να τις απολαμβάνεις χωρίς ενοχές, αλλά και χωρίς φόβο. Οι ασκήσεις αυτές έχουν εφαρμοστεί σε γυναίκες που κατάφεραν να αδυνατίσουν με ψυχολογική υποστήριξη και βασίζονται στην ενδοσκόπηση. Αυτό σημαίνει ότι για να πετύχουν χρειάζονται προσπάθεια και επιμονή.

Πριν κάνεις τις ασκήσεις χώρισε τις τροφές σε 4 κατηγορίες

1η κατηγορία:Οι “απόλυτα απαγορευμένες τροφές”
Σε αυτή την κατηγορία βάλε αυτές τις τροφές που δε θες να αγγίζεις ποτέ, αλλά στις οποίες πάντα υποκύπτεις όταν είσαι στεναχωρημένη, χαρούμενη ή νιώθεις ότι “θες για μια φορά να μη σε νοιάζει τίποτα”.

2η κατηγορία: Οι “σχεδόν απαγορευμένες τροφές”
Είναι αυτές που επιτρέπεις στον εαυτό σου να τις τρως σε μικρές ποσότητες, αλλά που μερικές φορές δεν σταματάς σε αυτή την μικρή ποσότητα που είχες υπολογίσει. Τις αγαπάς και τις μισείς γιατί σε παρασύρουν σε διατροφικά εγκλήματα και σε κάνουν να νιώθεις ευάλωτη.

3η κατηγορία: Οι “τροφές-πρέπει”
Στο άκουσμα τους στο μυαλό σου δημιουργούνται συνειρμοί όπως “κάνουν καλό στην υγεία” ή “βοηθάνε στο αδυνάτισμα”. Τέτοιες τροφές μπορεί να είναι τα λαχανικά και τα φρούτα, τα φιλέτα, τα ψάρια, κ.ά. Όταν δεν τις εντάσεις στη διατροφή σου νιώθεις ενοχές. Μερικές φορές όμως συμβαίνει κάτι παράδοξο: όσο πιο πολλές τροφές που παχαίνουν τρως, τόσο περισσότερες τροφές–πρέπει καταναλώνεις. Ίσως, για παράδειγμα,  ενδόμυχα προσπαθείς να αντισταθμίσεις το κακό που σου προκάλεσε ένα μπολ παγωτό με ένα πιάτο μπρόκολο.

4η κατηγορία: Οι “ουδέτερες τροφές”
Είναι οι τροφές που ούτε απαγορεύονται, ούτε ανήκουν στις “πρέπει”. Συνήθως τις καταναλώνουμε σε μέτριο βαθμό, ενώ για να φθάσουμε σε υπερβολική κατανάλωσή τους σημαίνει πως δεν έχουμε τίποτα άλλο να φάμε και πεινάμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...