Οι ταινίες της εβδομάδας 31/3

Στην Αγκαλιά του Φιδιού

 

Με απόσταση δεκαετιών, δύο επιστήμονες αναζητούν στον Αμαζόνιο ένα ιερό φυτό με θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες. Η περιπλάνηση θα οδηγήσει και τους δύο στον ίδιο Σαμάνο, τελευταίο επιζώντα της φυλής του. Η σχέση και των δύο μαζί του αφού περάσει από τα στάδια της γνωριμίας και της φιλίας, θα πάρει μία απρόβλεπτη τροπή…

Μια περιπετειώδης περιπλάνηση που εστιάζει στις ανεπούλωτες ακόμα πληγές της αποικιοκρατίας. Η σχέση ανάμεσα στους δύο επιστήμονες και τον ιθαγενή Σαμάνο αποτυπώνει, μέσα από την ποιητική ορμή της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, μια εθνογραφικού χαρακτήρα σπουδή πάνω στο εκρηκτικό αντάμωμα δυο κόσμων.

Σίρο Γκέρα: Εμπνευσμένος από τα ημερολόγια του Ολλανδού εξερευνητή Θίοντορ Κοχ Γκράμπεργκ και του Αμερικανού Ρίτσαρντ Έβανς, ο 35χρονος Κολομβιανός σκηνοθέτης Σίρο Γκέρα υφαίνει ένα μαγικό πέπλο γύρω από τον Αμαζόνιο της Κολομβίας.

Επιλέγει την ασπρόμαυρη εξιστόρηση για να δείξει τον απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον του Αμαζονίου, και για να μην ολισθήσει σε μια τουριστική προβολή του τοπίου, αλλά τελικά να ρίξει φως στον καλά κρυμμένο πολιτισμό του, που αντιστέκεται ως σήμερα.

 

Σκηνοθέτης: Ciro Guerra

Σενάριο: Ciro Guerra, Jacques Toulemonde

Παίζουν: Jan Bijvoet, Brionne Davis, Nilbio Torres, Antonio Bolívar, Yauenkü Miguee

 

Suntan

 

Ο Κωστής (Μάκης Παπαδημητρίου) δεν είναι ένας συνηθισμένος σαραντάρης. Εσωστρεφής και μοναχικός, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις και ενήλικες δεσμεύσεις, βρίσκεται λίγο μετά τα 40 του στην Αντίπαρο για να αναλάβει, ως γιατρός, την τοπική κλινική.

Ο χειμώνας στο νησί περνά ήσυχα, δίχως πολλές εκπλήξεις και ανατρεπτικές συγκινήσεις, όμως πολύ σύντομα έρχεται το καλοκαίρι και όλα αλλάζουν. Η χειμωνιάτικη ρουτίνα δίνει τη θέση της σε ένα μωσαϊκό χρωμάτων και αισθήσεων, και η οργασμική κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα δημιουργεί Διονυσιακές ψευδαισθήσεις. Η καθημερινότητα του Κωστή δεν θ’ αργήσει να ανατραπεί βίαια, από τη στιγμή που μια ξέφρενη, διεθνής ομάδα νεαρών και όμορφων τουριστών θα εισβάλει απροσδόκητα στην μέχρι πρότινος συνηθισμένη του ζωή.

Ανάμεσά τους ο Κωστής θα ξεχωρίσει και θα ερωτευτεί παράφορα την 19χρονη Άννα (Έλλη Τρίγγου), όμως, από εκείνη τη στιγμή και μετά, το ηδονιστικό καλοκαίρι στο νησί θα μετατραπεί σε μια σκοτεινή δίνη, που παρασέρνει την ανυποψίαστη παρέα σε ένα μονοπάτι γεμάτο σοκαριστικές εκπλήξεις και επικίνδυνες ακρότητες.

 

Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Σενάριο: Σύλλας Τζουμέρκας, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Παραγωγή: Φαίδρα Βόκαλη, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητρίου, Έλλη Τρίγγου, Μιλού Φαν Χρούσεν, Ντίμι Χαρτ, Χαρά Κότσαλη, Μάρκους Κόλεν, Γιάννης Τσορτέκης, Σύλλας Τζουμέρκας, Γιάννης Οικονομίδης, Μαρία Καλλιμάνη, Νίκος Τριανταφυλλίδης

 

10 Cloverfield Lane

 

Έχοντας επιβιώσει από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, η Μισέλ ξυπνά και βρίσκεται σε ένα καταφύγιο με έναν άγνωστο άνδρα. Ο Χάουαρντ της λέει ότι έχει συμβεί μία τεράστια επίθεση χημικών και ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει είναι να παραμείνει στο καταφύγιο.

Χτίζοντας αγωνία κάθε δευτερόλεπτο και έχοντας αποσπάσει πολύ καλές κριτικές στο εξωτερικό, το «10 Cloverfield Lane», σίγουρα δεν αποτελεί συνέχεια του «Cloverfield» -αν και μοιράζεται την ίδια λέξη στον τίτλο και έχει ως παραγωγό τον Τζ.Τζ.Άμπραμς- και επιθυμεί να χτίσει μία νέα «μυθολογία του τρόμου» που συνδυάζει στοιχεία θρίλερ και επιστημονικής φαντασίας.

Στο αποκλειστικό κλιπ στο in.gr μπορεί κανείς να δει τη Μισέλ να βλέπει μία γυναίκα με παραμορφωμένο πρόσωπο να την παρακαλεί για να μπει μέσα στο καταφύγιο, ενώ η εντολή του Χάουαρντ είναι σαφής: «Μην ανοίξεις την πόρτα»

 

Σκηνοθεσία:ΝΤΑΝ ΤΡΑΧΕΝΜΠΕΡΓΚ

Ηθοποιοί:ΤΖΟΝ ΓΚΟΥΝΤΜΑΝ, ΜΑΙΡΗ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΓΟΥΙΝΣΤΕΝΤ, ΤΖΟΝ ΓΚΑΛΑΧΕΡ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

 

ΕΝΤΙ Ο ΑΕΤΟΣ- EDDIE THE EAGLE

 

 

Η ταινία αφηγείται την συναρπαστική πορεία του «Αετού Έντι», κατά κόσμο Μάικλ Έντουαρντς, του πιο διάσημου άλτη του σκι στην ιστορία της Βρετανίας. Η ακούραστη επιμονή του Έντουαρντς να μην εγκαταλείπει ποτέ την προσπάθεια, αποτελεί μια ωδή στο ανθρώπινο πνεύμα και την αντοχή, όταν αντιμετωπίζει εξαιρετικές δυσκολίες και προκλήσεις. Ο Τάρον Έτζερτον, που έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία», ενσαρκώνει τον Έντι τον Αετό και ο Χιου Τζάκμαν παίζει έναν ειδικό στο άλμα του σκι που βοηθά τον Έντι στην προπόνησή του για τους Ολυμπιακούς του Κάλγκαρι.

Ηθοποιοί:  ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΓΟΥΟΚΕΝ , XIOY TZAKMAN

πηγή : www.rythmosfm.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...