Φωτοβολταϊκά τρίτης γενιάς στη Nanotechnology 2011

Η συμβολή της νανοτεχνολογίας στην κατασκευή φωτοβολταϊκών τρίτης γενιάς αλλά και στη βιοιατρική θα βρεθούν στο επίκεντρο του 8oυ Διεθνούς Συνεδρίου Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογίας, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στο πλαίσιο της Nanotexnology 2011 στην οποία συμμετέχουν 2.000 ερευνητές και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο.

Εκτός από τις παράλληλες επιστημονικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν για τα φωτοβολταϊκά τρίτης γενιάς, από χθες πραγματοποιείται και έκθεση προϊόντων νανοτεχνολογίας, μεταξύ των οποίων σακίδια και ρούχα τα οποία φέρουν σε ζελατίνα φωτοβολταϊκό σύστημα, το οποίο δίνει στον κάτοχό του αυτονομία σε ρεύμα για να φορτίζει το κινητό ή το φορητό του υπολογιστή αλλά και τέντες με φωτοβολταϊκά που παρέχουν στο σπίτι την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται.


«Οι εξελίξεις στη νανοτεχνολογία έχουν εφαρμογές στην καθημερινότητα και μεγάλος αριθμός εταιριών σε όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται για την υλοποίηση αυτών των εφαρμογών», σημείωσε ο Στέργιος Λογοθετίδης, καθηγητής Νανοτεχνολογίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ.

Η Nanotechnology 2011 – Διεθνής Εκθεση και συνέδρια για τη Νανοτεχνολογία και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά διεξάγεται στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», με τη συμμετοχή 2.000 ερευνητών και επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο, ενώ θα παρουσιαστούν συνολικά 70 ευρωπαϊκά προγράμματα.

Πηγή: www.energypress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...