Φωτοβολταϊκά πάνω στα σκουπίδια σε χωματερή των Ηνωμένων Πολιτειών

Σε κέντρο «πράσινης ενέργειας» μετατράπηκε μια χωματερή στη Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών με την εγκατάσταση 7.000 εύκαμπτων φωτοβολταϊκών πάνω στα σκουπίδια.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Πολιτείας, τα φωτοβολταϊκά, παράγουν 1 MW ενέργειας που διοχετεύεται κατευθείαν στο τοπικό δίκτυο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών περίπου 300 νοικοκυριών.
Τα φυσικά χαρακτηριστικά της χωματερής την καθιστούν ιδανική βάση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, καθώς ο σωρός των σκουπιδιών είναι τόσο ψηλός που διασφαλίζει ότι σε κανένα σημείο δεν πέφτει σκιά από τα δέντρα ή άλλα εμπόδια.
Σημειώνεται ότι κάτω από τα ηλιακά πάνελ, βαθιά στο έδαφος, έχουν εγκατασταθεί αντλίες αερίου για την εκμετάλλευση του μεθανίου, που επίσης χρησιμοποιείται στην ηλεκτροπαραγωγή.


Το θερμοπλαστικό «κάλυμμα» πολυουρεθάνης, πάνω στο οποίο έχουν τοποθετηθεί τα πάνελ, είναι παρόμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται στις οροφές και εμποδίζει τη διαρροή μεθανίου και την εισχώρηση νερού.
Αντίστοιχη «φωτοβολταϊκή χωματερή» σχεδιάζεται και στο Μάντισον της Νέας Υόρκης, όπου η παραγόμενη ενέργεια θα διοχετεύεται κατευθείαν στο παρακείμενο εργοστάσιο ανακύκλωσης.
πηγή: www.econews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...