Υπέρ μιάς ισχυρής ΡΑΕ ο κλάδος των φωτοβολταϊκών

Ο κλάδος των φωτοβολταϊκών τάχθηκε υπέρ της περαιτέρω ενδυνάμωσης της ΡΑΕ και κατά της εργασιακής εφεδρείας, στην οποία την έχει εντάξει η κυβέρνηση. Τις απόψεις τους για το θέμα είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν οι εκπρόσωποι των συνδέσμων της χώρας, δηλαδή του ΣΕΦ, του ΠΑΣΥΦ και του ΣΠΕΦ, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που έλαβε χώρα στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα.

Σκοπός, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι να μπορέσει η Αρχή να προωθήσει τις αλλαγές που χρειάζονται στην αγορά ενέργειας και συγκεκριμένα στις ΑΠΕ. Προκειμένου να μπορέσει να το πράξει αυτό, απαιτείται μια αποτελεσματικότητα, η οποία υπήρχε μέχρι σήμερα αλλά κανείς δεν εγγυάται ότι θα υπάρχει και στο μέλλον, εφόσον εφαρμοστούν τα όσα προβλέπει η κυβέρνηση.

Αν μη τι άλλο, πολλά είναι τα στελέχη του ενεργειακού κλάδου που θεωρούν ότι η ΡΑΕ θα πρέπει να ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο και σε κάθε περίπτωση να μην αποδυναμωθεί άνευ λόγου και αιτίας σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο που η χώρα καλείται να πετύχει τους εθνικούς της στόχους με άξονα το 2020.

Τέλος, σημειώνεται ότι η ΡΑΕ έχει ζητήσει από το 2008 να προσληφθούν 14 επιστήμονες, τους οποίους ακόμα περιμένει λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων που αφορούν το ευρύτερο δημόσιο και την απασχόληση σε αυτό. Πρόκειται ασφαλώς για αντιφατική στάση, διότι στο ίδιο το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ αυτού του καλοκαιριού προβλέπεται η πρόσληψη απαραίτητου προσωπικού στην Αρχή. Το βέβαιο είναι ότι η ΡΑΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται στα θέματα αυτά όπως μια οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, διότι α) είναι ανεξάρτητη αρχή και β) δεν μιλάμε για προσλήψεις από το «παράθυρο», αλλά για απολύτως απαραίτητη στελέχωση ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στο έργο της.

πηγή: www.energia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...