Συνάντηση Τατούλη με εταιρίες Ανανεώσιμων Πηγών στη Σπάρτη

Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με σκοπό να αναδειχθεί και να εξεταστεί το ενεργειακό μέλλον της Περιφέρειας, είχε στη Σπάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Κατά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των επενδυτών να υλοποιήσουν εγκεκριμένα σχέδια, καλλιεργώντας ταυτόχρονα κλίμα εμπιστοσύνης με τους πολίτες της Περιφέρειας.

Ο Πέτρος Τατούλης τοποθέτησε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις επενδύσεις στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τις αξιολόγησε ως βασικά εργαλεία περιφερειακής ανάπτυξης.


Ο περιφερειάρχης επεσήμανε πως η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί έναυσμα και μόχλευση για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων στον τομέα της ενέργειας και δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής ανάπτυξης των ΑΠΕ, γιατί δημιουργούνται συνθήκες ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και σπάει το μονοπώλιο της ενέργειας, με άμεσο αντίκτυπο στη μείωση των τιμών.

Ωστόσο κάλεσε, τις εταιρείες να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογίες και να αντιμετωπίσουν προσεκτικά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις εγκαταστάσεις τους, όπως η αισθητική επέμβαση στο περιβάλλον, ενώ παράλληλα κάλεσε τους θεσμικούς φορείς, με αρμοδιότητα πάνω στα ζητήματα της ενέργειας, να εργαστούν για τη λύση σημαντικών προβλημάτων που ταλανίζουν τις επιχειρήσεις.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών και των φορέων, αφού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Περιφέρεια εξέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, ενώ δήλωσαν και την πρόθεσή τους να συνεργαστούν στενά με την Περιφέρεια πάνω στο μείζον ζήτημα της ενέργειας.

Για τη Μεγαλόπολη, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι ήταν και θα παραμείνει σημαντικός ενεργειακός κόμβος για την Πελοπόννησο, καθώς ο λιγνίτης αποτελεί εθνικό ενεργειακό προϊόν, ενώ η λειτουργία της 5ης Μονάδας με φυσικό αέριο θα μειώσει σημαντικά τους ρύπους.

Τέλος, προανήγγειλε την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου με μοναδικό θέμα το “ενεργειακό μέλλον στην Πελοπόννησο”.

πηγή: www.energypress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...