Συζητά με Ξένους Επενδυτές για Φωτοβολταϊκά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου:

Κρούση από επενδυτές, προερχόμενους από το εξωτερικό, έχει δεχτεί η Εκκλησία της Κύπρου προκειμένου να παραχωρήσει γη που διαθέτει προς δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο Β’.
Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας αποκλειστικά στο INBNews αποκάλυψε πως εδώ και καιρό βρίσκονται σε συζητήσεις με επίδοξους επενδυτές από το εξωτερικό, με σκοπό την υλοποίηση ενεργειακών projects. «Βρισκόμαστε ακόμη σε συζητήσεις και δεν έχουμε καταλήξει σε τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης, ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που μας έχουν προσεγγίσει από το εξωτερικό. Το πιο σοβαρό ενδιαφέρον επιδεικνύεται από ξένη εταιρεία που θέλει να αξιοποιήσει γη που διαθέτει η Εκκλησία, με σκοπό τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων» η χαρακτηριστική δήλωση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στο INBNews.


Όσον αφορά παλαιότερο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τεμάχιο γης της Εκκλησίας προς δημιουργία τουριστικών έργων, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τόνισε πως σήμερα δεν συζητείται κανένα τέτοιο σχέδιο επενδύσεων. Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι όπως διαφαίνεται η ενέργεια αποτελεί το μέλλον της Κύπρου και η Εκκλησία θα εμπλακεί, όπου είναι δυνατόν σε αντίστοιχα έργα.
πηγή: www.energia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...