Στο Κονέκτικατ της Αμερικής ο μεγαλύτερος χώρος στάθμευσης με φωτοβολταϊκά

Η General Electric, ανακοίνωσε την κατασκευή του μεγαλύτερου χώρου στάθμευσης με φωτοβολταϊκά της Αμερικής, στο Πλέινβιλ του Κονέκτικατ, ο οποίος θα καλύπτει τις ανάγκες των ηλεκτρικών οχημάτων και όχι μόνο!

Ο χώρος στάθμευσης θα αποδείξει ότι η ανανεώσιμη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως για να στηρίξει την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων μαζικά. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος της GE. Το πάρκινγκ θα είναι σε θέση να παράγει καθαρή ενέργεια για τα επόμενα 25 χρόνια.


Με τον τρόπο αυτό, μια έκταση που κανονικά καλύπτεται μόνο από άσφαλτο, μετατρέπεται σε έναν μικρό σταθμό παραγωγής ενέργειας, από τον οποίο η ιδιοκτήτρια εταιρεία λαμβάνει παραπάνω έσοδα. Η τακτική αυτή αναφέρεται και στον σχεδιασμό του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ για τις ΑΠΕ, ώστε να ενθαρρυνθούν ακόμη περισσότερες εταιρείες να επενδύσουν.

Η εταιρία, προβλέπει με μια δόση αισιοδοξίας, ότι το κόστος της ηλιακής ενέργειας θα υποχωρήσει κάτω από αυτό των ορυκτών καυσίμων μέσα στην επόμενη πενταετία, ενώ παράλληλα προχωρά σε σημαντικές επενδύσεις στον συγκεκριμένο χώρο.

πηγή: www.energia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...