Στην 1η θέση η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό εξοικονόμησης ενέργειας

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει μέχρι στιγμής η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό εξοικονόμησης ενέργειας στα νοικοκυριά.
Την τριάδα συμπληρώνουν η Μάλτα και η Βουλγαρία, ενώ την δεκάδα η Ιρλανδία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Δανία, η Λετονία, η Βρετανία και η Ιταλία.
Πρόκειται για τον διαγωνισμό “European Citizens Climate Cup” στον οποίο συμμετέχουν δέκα ευρωπαϊκές χώρες και ο οποίος δίνει την ευκαιρία σε κάθε νοικοκυριό να μάθει πώς να εξοικονομεί ενέργεια μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και κατεβάζοντας το κόστος του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος.
Όσο μεγαλύτερη είναι η εξοικονόμηση ενέργειας τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες για κάποιο νοικοκυριό να κερδίσει το διαγωνισμό.
Οι οικογένειες που θα κερδίσουν, θα είναι αυτές που θα έχουν υιοθετήσει την καλύτερη στρατηγική για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο σπίτι τους.


Η επιλογή της στρατηγικής είναι εντελώς ελεύθερη, δεν υπάρχουν υποχρεώσεις και μπορεί να είναι περισσότερο η λιγότερο δραστική, ανάλογα με το βαθμό που κάποιος θέλει να μειώσει την ενεργειακή του κατανάλωση και τον λογαριασμό του.
Στην Βουλγαρία συμμετοχή έχουν δηλώσει 500 νοικοκυριά και ο στόχος είναι τα 750.
Ο τελικός νικητής θα καθοριστεί από τα πόσα νοικοκυριά θα συμμετάσχουν τελικά και από το πόσο λιγότερη ενέργεια θα καταναλώσουν.
Το οριστικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 30 Απριλίου 2012.
πηγή: www.energypress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...