Στην πράσινη ενέργεια στρέφεται το Facebook

Like” στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάνει το Facebook, στρεφόμενο σε αυτόν τον τρόπο κάλυψης των ενεργειακών του αναγκών και κάνοντας “unfriend” τις μορφές παραγωγής ενέργειας με βλαβερές επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από την καμπάνια της Greenpeace, η οποία ανέφερε ότι η τεράστια κατανάλωση ενέργειας από την εταιρεία συνέβαλλε στην κλιματική αλλαγή.
Η Greenpeace κατάφερε να συγκεντρώσει 700.000 υποστηρικτές στην καμπάνια της “Unfriend Facebook” προκειμένου να υποχρεώσει την εταιρεία να αλλάξει πολιτική στον τομέα της κάλυψης των ενεργειακών της αναγκών.
Τον περασμένο Απρίλιο, report της Greenpeace υπολόγισε ότι το 53,2% του ηλεκτρισμού που χρησιμοποιεί η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης προέρχεται από άνθρακα. Η ενεργειακή κατανάλωση των datacenters αυξάνεται ραγδαία και υπολογίζεται ότι κάθε ένα από τα datacenter του Facebook στις Ηνωμένες Πολιτείες καταναλώνει τον ίδιο ηλεκτρισμό με 30.000 σπίτια.
Το Facebook ανέφερε ότι επιθυμεί να αναπτύξει την πλατφόρμα του και να συνεργαστεί στενότερα με τη Greenpeace για την προώθηση των περιβαλλοντικών θεμάτων και δράσεων, μετά την κοινή ανακοίνωση για μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών.
πηγή: www.greenbusiness.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...