Σημαντική περιβαλλοντική κίνηση της Renault

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault ανήγγειλε τα σχέδιά της να εγκαταστήσει σε έξι μονάδες της στην μητροπολιτική Γαλλία συστήματα ηλιακών συσσωρευτών συνολικού εμβαδού 450 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και συνολικής ισχύος 60 Μεγαβάτ ενέργειας, ικανά να ηλεκτροδοτήσουν μία πόλη με πληθυσμό 15 χιλιάδων. Αυτές οι έξι μονάδες βρίσκονται στο Ντουέ, στη Μομπέζ, στο Φιλν, στο Μπατιγί, στη Σαντουβίλ και στο Κλεόν.
Χάρη στους ηλιακούς συσσωρευτές οι εκπομπές από την αυτοκινητοβιομηχανία διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα θα μειωθούν ετησίως  κατά 30 χιλιάδες τόνους, αναφέρεται στο εταιρικό ανακοινωθέν.
Η εγκατάσταση των ηλιακών συσσωρευτών θα ξεκινήσει στο μέσον του τρέχοντος μηνός, θα έχει δε ολοκληρωθεί στα τέλη του ερχόμενου Φεβρουαρίου, προστίθεται.


Η εταιρική ανακοίνωση από τη Renault συνέπεσε, χρονικά, με την ανακοίνωση από τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας, ότι το 2010 έγιναν οι μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ιστορία, κυρίως λόγω της κυκλοφορίας οχημάτων  ιδιωτικής χρήσης και φορτηγών.

πηγή. http://www.skai.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...