ΡΑΕ: Δημόσια Διαβούλευση για τον Νέο Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας

Ως τη Δευτέρα 30 Απριλίου έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η ΡΑΕ το τελικό σχέδιο του νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρισμού η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Συγκριτικά με το προηγούμενο σχέδιο του Κώδικα Προμήθειας, συνοψίζεται στα εξής:
– Προστίθενται, για πρώτη φορά, ειδικά κεφάλαια με εξειδικευμένες ρυθμίσεις τόσο για την προστασία των μικρών πελατών (Κεφάλαιο 5), όσο και των ευάλωτων καταναλωτών (Κεφάλαιο 6).
– Προστίθεται κεφάλαιο με εξειδικευμένες ρυθμίσεις σχετικά με τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου και τον Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τα Άρθρα 57 & 58 του ν.4001/2011, καθώς και την αποκτηθείσα εμπειρία των τελευταίων μηνών (Κεφάλαιο 8).


– Ενσωματώνονται στον Κώδικα Προμήθειας οι ρυθμίσεις που περιέχονται σε δύο (2) κομβικές προγενέστερες Αποφάσεις της ΡΑΕ, και συγκεκριμένα αυτές που αφορούν τις Βασικές Αρχές Τιμολόγησης Ηλεκτρικής Ενέργειας (Απόφαση ΡΑΕ 692/2011) και τις Αρχές Επικοινωνίας με Πελάτη (Απόφαση ΡΑΕ 771/2011).
– Δημιουργείται ειδικό Παράρτημα (Παράρτημα ΙΙΙ) με τις Αρχές Διαχείρισης Αιτημάτων των Καταναλωτών, με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία τους και τη βελτίωση των προσφερόμενων σε αυτούς υπηρεσιών.
πηγή: www.energia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...