Πρόταση από Δ. Κορδελιού-Ευόσμου για Ενεργειακό Πάρκο

Τη δημιουργία ενός πρότυπου Ενεργειακού Εκπαιδευτικού Πάρκου Αστικής Ανάπλασης, που ενσωματώνει στοιχεία περιβαλλοντικού και βιοκλιματικού σχεδιασμούυπαίθριου χώρου, όπως την εξοικονόμηση ενέργειας και την εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μέσω κατάλληλων φυτεύσεων, αντικατάστασης σκληρών δαπέδων με φυτεμένες επιφάνειες, ανεμογεννήτρια, φωτιστικά σώματα με αυτόνομη φωτοβολταϊκή κυψέλη κ.λπ. περιλαμβάνει η πρόταση στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που υπέβαλε ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου Στάθη Λαφαζανίδη, το έργο αφορά τη ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΧΩΡΟΥ που περικλείεται μεταξύ των οδών Φ. Φλώρου και Πάρκου Κατσαντώνη, προϋπολογισμού 4.103.000 ευρώ, χρηματοδότησης ΕΣΠΑ.
Ηπρόταση του δήμου περιλαμβάνει: ανακύκλωση, με θεματικό πάρκο κομποστοποίησης, φυσικής ανακύκλωσης των οργανικών υλικών εντός του πάρκου και περιμετρικά με την εφαρμογή αυτοματοποιημένου συστήματος υπογείων κάδων, τη δημιουργία συνθηκών θερμικής, οπτικής, ακουστικής των υπαίθριων χώρων,αναζωογονώντας τη χρήση τους και το χώρο που τα περιβάλλει.
Ταυτόχρονα, αναβαθμίζεται η οδός Φ. Φλώρου μέσω της ενδυνάμωσης του δημόσιου υπαίθριου χώρου του άξονα, εξασφαλίζοντας την ασφαλή και απρόσκοπτη κίνηση των πεζών και την πρόσβαση στο πάρκο Κατσαντώνη καθώς και η τακτοποίηση της στάθμευσης.
πηγή: www.energia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...