Πρωτοπόρο σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Πρωτοπόρο σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας αναδεικνύεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης καθώς, μέσω των προγραμμάτων διαχείρισης αποβλήτων πλοίων που εκπονεί, έχει καταφέρει να περιορίσει τη θαλάσσια ρύπανση.
Η επισήμανση έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης για το ευρωπαϊκό έργο “SuPorts” με θέμα: «Περιβαλλοντική διαχείριση λιμένων και ομάδες εμπλεκομένων» και στόχο την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων φορέων και πολιτών για τις εξελίξεις και τις προοπτικές στο αντικείμενο της περιβαλλοντικής διαχείρισης των λιμένων.
Σύμφωνα με την προϊσταμένη του τμήματος περιβάλλοντος υγείας και ασφάλειας του ΟΛΘ ΑΕ, Εύα Βαφάκη, ο Οργανισμός διαχειρίστηκε για το 2011, 3000 τόνους αποβλήτων όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
«Επίσης, συλλέξαμε για ανακύκλωση 74 τόνους ελαστικά και μεγάλο αριθμό μπαταριών μηχανημάτων» πρόσθεσε η κ.Βαφάκη
Στο μεταξύ, αύξηση 5% παρουσίασαν για το 2011 οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Κέρκυρας, με παράλληλη αύξηση 8% στους επιβάτες των πλοίων συνολικά όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ, Σωτήρης Βλάχος.


Αναφερόμενος στα έργα που υλοποιούνται στο λιμάνι, ο κ.Βλάχος διευκρίνισε ότι έχουν εξασφαλιστεί τα 2 εκατομμύρια ευρώ που υπολείπονταν για την ολοκλήρωση των εργασιών στο Τουριστικό καταφύγιο σκαφών αναψυχής στη θέση Σπηλιά.
«Πρόβλημα υπάρχει στην κατασκευή προσήνεμου μώλου καθώς το έργο ξεκίνησε μεν με χρηματοδότηση μέσω Interreg αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Υπολείπονται 10,5 εκατομμύρια τα οποία, αν δε διασφαλιστούν από εθνικούς πόρους για να τελειώσει το έργο, θα πρέπει να επιστρέψουμε 12,8 εκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαική Ενωση» εξήγησε ο κ.Βλάχος.
πηγή: www.ecofinder.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...