Προς Νέα Μείωση των Εγγυημένων Τιμών στα Φωτοβολταϊκά Προσανατολίζεται η Κυβέρνηση Μέρκελ

Ο Γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος, Νόρμπερτ Ρότγκεν, «ταρακούνησε» εκ νέου την αγορά φωτοβολταϊκών της χώρας του, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να μειώσει κι άλλο τις επιδοτούμενες τιμές για την ηλιακή ενέργεια, όπως ανέφεραν πηγές από το κυβερνητικό περιβάλλον στο πρακτορείο Dow Jones.
Για τον σκοπό αυτό, ο κ. Ρότγκεν εξετάζει τρεις διαφορετικές επιλογές, οι οποίες όμως δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Σημειώνουμε πάντως ότι με βάση το σημερινό σύστημα, η Γερμανία προχωρά δύο φορές το χρόνο σε περικοπή των επιδοτήσεων, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει με μεγαλύτερη συχνότητα στο εξής.
Την Πέμπτη, ο υπουργός αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους του κλάδου για να συζητήσουν το επίμαχο αυτό ζήτημα, ημερομηνία στην οποία πιθανότατα θα γίνουν ευρέως γνωστές οι βλέψεις της κυβέρνησης. Σύμφωνα πάντως με τις πηγές του Dow Jones, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα διατηρηθεί το υπάρχον σύστημα επιδοτήσεων.
Τέλος, σημειώνουμε ότι πέρυσι οι μειώσεις των εγγυημένων τιμών δεν φάνηκαν να επηρεάζουν σημαντικά τον κλάδο, αφού ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του έτους σημειώθηκε έντονη ανάπτυξη και προσθήκη πολλών νέων ηλιακών «μεγαβάτ».
πηγή: www.energia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...