Ολοκληρώθηκε η Ελληνο-Αραβική συνάντηση στο Λαγονήσι

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ελληνο-αραβικού επενδυτικού φόρουμ στο Λαγονήσι με αντικείμενο τις επενδύσεις των Αράβων στην χώρα μας, αλλά και Ελλήνων επιχειρηματιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Του συνεδρίου συμπροέδρευσαν ο κ. Πάγκαλος και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Αλ Ναγιάν. Επίσης, υπήρξε συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών των Εμιράτων με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Το ενδιαφέρον της αραβικής πλευράς εστιάζεται κυρίως στο real estate, σε θέματα ενέργειας, επενδύσεις σε τουριστικούς κλάδους, τρόφιμα, γεωργικά προϊόντα (κυρίως πρώιμα λαχανικά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα), στις αεροπορικές μεταφορές, καθώς και τα αεροδρόμια.
Συμμετείχαν  ακόμα και οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, κκ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Θεόδωρος Πάγκαλος, αλλά και Υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υπουργός Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.


Και παρόντες, ήταν ο κ. Κ. Μητρόπουλος, διευθυντής του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, ο κ. Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, αλλά και γενικοί γραμματείς υπουργείων εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, των κατασκευαστών και των τραπεζών.
Στο Φόρουμ συμμετείχαν περί τις 200 επιχειρήσεις και επενδυτικοί φορείς με στόχο να αναδείξουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν σήμερα στην χώρα μας, εν μέσω κρίσης. Στο επίκεντρο βρέθηκαν επενδυτικές και επιχειρηματικές συνεργασίες στους τομείς της βιομηχανίας Αλουμινίου, ενέργειας, περιβάλλοντος, τουρισμού, των αεροπορικών μεταφορών, αγροτικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών, τραπεζών, χρηματιστηρίου, ναυτιλίας, λιμένων και των νέων τεχνολογιών.
πηγή:www.energia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...